Elektrikli araçlara teşvik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, elektrikli taşıtların eşya, kargo ve yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılmasına izin verirken, bu taşıtların kullanımı halinde çeşitli teşvikler de uygulanacak.

Yayınlanma: 12.05.2021 - 11:15
Elektrikli araçlara teşvik
Abone Ol google-news

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’i Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenlemeyle elektrikli taşıtların eşya, kargo ve yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılmasına imkân sağlanırken, bu taşıtların kullanımına yönelik çeşitli teşvikler de verilecek. E-Devlet üzerinden yapılacak ve ücret tahakkuk edecek her bir işlem üzerinden yüzde 5’lik indirim uygulanacak. 

Yük ve yolcu taşımacılığında kullanılabilecek olan otomobil cinsi elektrikli taşıtlar için belirlenen motor silindir hacmi şartı aranmayacak. Ancak söz konusu belgeye ilave edilecek otomobil cinsi taşıtların motor gücünün 70 kilovat ve üzerinde olması gerekecek. Kargo taşımacılığı alanında yapılan düzenlemeyle de üç ve dört tekerlekli motosikletlerin de kargo taşıma faaliyetlerinde kullanılması imkânı sağlandı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler