Emekli Orgeneral Saltık son yolculuğuna uğurlandı

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Haydar Saltık'ın (88) cenazesi, toprağa verildi.

Yayınlanma: 11.04.2011 - 14:17
Abone Ol google-news

Bir süredir GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gören ve geçtiğimiz Cuma günü vefat eden Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Haydar Saltık için 1. Ordu Komutanlığı'nda ve Selimiye Camisi'nde tören düzenlendi. Cenaze namazı öncesi Saltık'ın eşi Bilge, oğulları Tahsin ve Aziz Saltık ile gelinleri ve torunları cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski Genelkurmay başkanları Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ ve Necdet Üruğ ile eski başbakanlardan Bülent Ulusu, emekli orgeneral Edip Başer, iş adamları Rahmi Koç, Ali Koç ve İnan Kıraç ile silah arkadaşları ve yurttaşlar katıldı.

Basın mensuplarının soruları üzerine üzüntüsünü dile getiren Üruğ, bir gazetecinin ''12 Eylül 1980 askeri müdahalesinin sorumlularının yargılanması'' konusundaki sorusuna ''Yeri mi burası? Lütfen'' diye cevap verdi.

Bülent Ulusu da ''Çok değerli bir arkadaşımızı kaybettik. Acımız çok büyük. Allah gani gani rahmet eylesin'' diye konuştu. Ulusu, ''12 Eylül 1980 askeri müdahalesinin sorumlularının yargılanmasına'' ilişkin soru üzerine ''Herhangi bir şey konuşmaya gerek yok. Böyle durumda...'' dedi.

Yaşar Büyükanıt, Saltık'ın ''çok büyük bir asker, çok büyük bir insan olduğunu'' ifade ederek, ''12 Eylül 1980 askeri müdahalesinin sorumlularının yargılanmasına'' ilişkin soruyu, ''Cenazede bunlar konuşulmaz'' diye yanıtladı.

Saltık'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından merasim mangasınca eller üzerinde taşınarak top arabasına konuldu. Bir sürede de top arabasında taşınan Saltık'ın cenazesi, Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in çelenk gönderdiği görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler