Emekliye pay yok

DİSK'e bağlı Tüm Emekliler Sendikası (EMEKLİ-SEN) Genel Başkanı Veli Beysülen, ''Açıklanan yüksek büyüme rakamlarına rağmen, büyümeden emeklilere pay verilmiyor'' dedi.

Yayınlanma: 10.09.2011 - 16:50
Abone Ol google-news

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Aydın'da bulunan EMEKLİ-SEN Genel Başkanı Veli Beysülen, sendikanın Aydın şubesinde basın açıklaması yaptı.

Beysülen, emeklilerin en önemli ihtiyacı olan ve yıllardır bekledikleri ''intibak yasası''nın bir türlü çıkarılmadığını söyleyerek, Türkiye'de bugüne kadar uygulanan ''parçalı sosyal güvenlik sistemi''nden kaynaklanan birçok eşitsizliğin olduğunu savundu.

AKP iktidarı döneminde çıkarılan yeni sosyal güvenlik yasasıyla, emekli aylıklarından muayene ücreti, ilaç parası, katkı payı adı altında kesintiler yapıldığını ifade eden Beysülen, maaş bordrosu verilmediği için, nereye ne kesildiğinden haberlerinin olmadığını kaydetti.

Beysülen, 4956 sayılı yasa gereğince yeniden çalışan veya iş yeri açan emeklilerden yüzde 15 sosyal güvenlik destek primi alındığını belirterek, ''5510 sayılı yasanın 55. maddesi gereğince emekli aylıkları, her yıl ocak ve temmuz aylarında bir önceki 6 ayda gerçekleşen TÜFE artışı kadar artırılıyor. Açıklanan yüksek büyüme rakamlarına rağmen, büyümeden emeklilere pay verilmiyor'' diye kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler