Emine Ülker Tarhan'dan Kılıçdaroğlu'na "Erdoğan" benzetmesi

CHP’den istifa edip Anadolu Partisi’ni kuran Milletvekili Emine Ülker Tarhan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek “İkinci bir Tayyip Erdoğan’a ihtiyaç yok” dedi.

Yayınlanma: 13.12.2014 - 12:05
Abone Ol google-news

CNN Türk’te konuşan Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, Kılıçdaroğlu'nun  “MİT, CHP'ye operasyon yapıyor" açıklamalarına tepki gösterdi. Bir operasyon varsa bunun belgelerinin açıklanması gerektiğini savunan Tarhan, CHP’ye operasyonda kendisinin de kullanıldığı iddialarına ise şu yanıtı verdi:

“Benim buna tahammülüm de ihtiyacım da yok. CHP, bir operasyon varsa belgeleriyle konuşmalı. Yıllar önce olmuş şeyleri tekrar gündeme getirip herhangi bir yeni bilgi ortaya koymadan algı yaratmak, bu Tayyip Erdoğan’ın getirdiği siyasettir. Bizim ikinci bir Tayyip Erdoğan’a ihtiyacımız yok.”

Osmanlıca dersi

Tarhan “Osmanlıca tartışmasına ilişkin ne düşünüyorsunuz?” sorusuna ise “Bütün dayatmalara karşıyım. Öğrenmek isteyenler öğrenebilir. Keşke Osmanlıca dersi olsaydı hukuk fakültesinde, çok faydasını görürdüm. Ancak siz bunu topluma dayatma getirmek için toplumu kutuplaştırma için yaparsanız kabul edemeyiz” yanıtını verdi.  

Seçime giderken toplumun yine kutuplaştırıldığını belirten Tarhan, “Daha önce de bu yapıldı, Kabataş yalanları söylenerek seçim sürecinde toplum kutuplaştırıldı. Osmanlıca unutulmuş değildi kimse bilmiyordu ki Osmanlıcayı. Belki Arapçayı öğretmek istiyordur ama bunu yumuşatmak için Osmanlıcayı söylüyordur Cumhurbaşkanı” diye konuştu.

Kaç-Ak Saray

Tarhan, Kaç-Ak Saray için de “ucube” dedi. Cumhuriyet Gazetesi çiçeri Musa Kart'ın çizgisyle örnek veren Tarhan, Ak Saray’ın ihtişamlı bir hapishane görüntüsünde olduğunu söyledi. Tarhan, hapishane benzetmesine gerekçe olarak da “Çünkü Tayyip Erdoğan orada tek başına” dedi. 

Tarhan'ın açıklamalarından çarpıcı başlıklar şöyle:
 
İşbirliği yapacağınız parti kendi ilkelerimizle çelişmemeli. Çözüm süreci olmaktan sorun süreci haline geldi. Seçim aracı olarak kullanıldığını düşünüyorum
 
Güvenlikçi önlemlerle bir yere gelinemez buna katılıyorum. Bu bir devlet sorunudur. O yüzden toplumun tüm kesimleri katılmalı.
 
Silahlar kesinlikle bırakılmalı ama koşul olmamalı. Salt bir terör örgütü lideriyle çözülecek bir olay değil.
 
Geriye doğru gidiş var. Bana sorarsanız nesiniz diye ulusalcıyım, devriciyim bazı konularda muhafazakarım. Zeytin ağaçlarının korunması olayında muhafazakarım.  Her türlü fikre saygılıyım bu konuda kendimi demokrat sayarım.
 
Alternatif enerji sistemlerine büyük ilgi duyuyorum.
 
CHP'ye ya da başkalarına çağrıda bulunmuyorum. Çünkü bu gönüllük işidir, rıza işidir.
 
Biz insanlara Neşet Ertaş gibi sesleneceğiz dedik, Mevlana gibi kabul edeceğiz dedik bunlara evet diyen herkese kapımız açıktır.
 
Hedefimiz iktidar olmak. Her partinin de amacı budur. Barajı geçmek  daha gerçekçi bir hedeftir.
 
Miting yerine halkla yan yana siyaset yapmak istiyorum. Hakkari'de de miting yaparım. Siyaset sağa sola şeker dağıtarak yapılmaz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler