En genç aday CHP'den Fulya Üstündağ

Haziran ayında yapılacak olan Genel seçimler öncesinde Türkiye’nin ve Aydın’ın en genç Milletvekili aday adayı Fulya Üstündağ, oldu.

Yayınlanma: 02.03.2015 - 12:43
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinde başvurusunu yapan 25 yaşındaki Fulya Üstündağ,  Türkiye’nin ve Aydın’ın en genç Milletvekili aday adayı.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı olan Fulya Üstündağ, 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek olan genel seçimlerde milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yapmak için CHP Genel Merkezi’ne geldi. Üstündağ, aday adaylık başvurusunu yaptıktan sonra genç yaşına rağmen CHP’de siyasetin içinde olduğunu belirterek, “Aydınlı hemşerilerimin de büyük katkısıyla, desteğiyle bilgi ve birikimlerimi partim için Aydınım için, ülkem için değerlendirmek üzere milletvekilliği aday adaylığına başvurduk. Hayırlı uğurlu olsun. Kısmette varsa parlamento çatısı altında memleketimize hizmet etmeye çalışacağız” dedi.

25 yaşında genç ve kadın olarak sloganının ‘ Gençliğe Yer Verin, İktidara Gidelim’ olduğunu belirten Üstündağ, “1 Mart 1935 senesinde ilk defa 18 Kadın Milletvekili TBMM'ye girerek kadınların gücü ve sesi olmayı başardılar. 80 sene önce yaşanan bu başarının cesaretini yüreğimde taşıyarak; Türkiye genelinde CHP'nin en genç ve kadın Milletvekili A. Adayı olarak Aydın da ön seçime girmek için başvurumu yapmış bulunmaktayım. Atatürk'ümüzün kadınlara ve gençlere tanıdığı bu imkanları yok etmeye çalışanlara inat, 7 Haziran'da Gençliğin gücünü göstermek ve sesini duyurmak için 'Gençliğe Yer Verin, İktidara Gidelim' “ şeklinde konuştu.

FULYA ÜSTÜNDAĞ KİMDİR?
Fulya Üstündağ 19 Mart 1990 Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. İki üniversite okuyan Üstündağ, Uludağ Üniversitesi Gıda bölümünü ve Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Lisans bölümünden mezun oldu. Katıldığı Cumhuriyet Mitingleri sonrası sorgulamaya başladığı sistemi düzeltmek adına, fikirlerini özgürce beyan edebileceği bir platform arayışı ile birlikte, CHP’yi iktidar yapma idealistliği ile 2011 senesinde seçimlerle beraber siyasi hayatına ilk adımı attı. Aydın CHP Merkez İlçe Gençlik Kollarında çeşitli görevlerde çalıştı. 9 Nisan 2012 de Aydın Merkez İlçe Ana Kademe Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Üstündağ, basın ve halkla ilişkilerden sorumlu başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde Cumhuriyet Halk Partisi Üniversite Komisyon Başkanlığı görevini de yapan Fulya Üstündağ, 18 Haziran 2012 de Parti İçi Eğitim başkanlığı tarafından düzenlenen ‘EĞİTİCİNİN EĞİTİMİ’ programını başarıyla tamamladığı için; Parti Okulu Eğitmeni olmaya hak kazandı. Ankara ve İzmir de yeni eğitmen yetiştirmek için düzenlenen Eğiticinin Eğitimin de danışmanlık,  Aydın’ın 17 İlçesinde; İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile yönetimlerine ‘Üyelerin Temel Siyasi Eğitimini’ görevlerini üstlendi. Aydın da özellikle CHP oyunun düşük olduğu köylerde birçok sosyal projeye imza attı ve projelerin danışmanlığını yaptı. 2012 senesi Ağustos ayı boyunca düzenlenen Mersin Gençlik Kampında başta Gençlik Kolları Genel Başkanı ve MYK’lar olmak üzere; Türkiye’nin dört bir yanından gelen Gençlik Kollarımıza eğitim verip, sosyal projelerin danışmanı oldu.
2013 de Gençlik Kolları MYK üyeliğine seçildi ve Gençlik Kolları Genel Başkanlığına bağlı birçok panel, konferans, eylem ve etkinliklerde aktif görev aldı. Yerel Seçimlerde, Genç Meclis Üyelerine daha fazla yer verilmesine dikkat çekmek için Başarılı Belediye Başkanlarının söylemlerinden oluşan 'Genç Meclis Üyesi Önemi' röportajlarını gerçekleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarında ilk defa çekilen, 1950 den günümüze kadar gelen Gençlik Kolları Genel Başkanlarının Belgeselini hazırladı ve 2014 yılında Gençlik Kolları asil MYK üyeliğine getirilerek, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler