En pahalı sakatlık

Galatasaray'ın 12.5 milyon avro maliyetli yeni transferi Serdar dizinden ameliyat olacak.

Yayınlanma: 09.09.2016 - 19:32
Abone Ol google-news

    

Galatasaray’da yeni transfer Kolbeinn Sigthorsson’un ardından şimdi de Serdar Aziz şoku yaşanıyor. Sarı-Kırmızılıların 25 yaşındaki stoperinin sol diz dış menisküsünde yırtık tespit edildi. Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce, Serdar Aziz’i Kayserispor maçının ardından dizinden ameliyat edecek. Savunma oyuncusunun en az 1 ay sahalardan uzak kalacağı belirtildi. Yeni sezon öncesi Galatasaray’ın imza attırdığı ilk isim olan Serdar için Bursaspor’a 4.5 milyon Avro bonservisin yanı sıra Bilal Kısa, Furkan Özçal ve Sercan Yıldırım bedelsiz şekilde Yeşil-Beyazlı kulübe verilmişti. Sarı-Kırmızılılar, 4 sezonluk sözleşme yaptığı Serdar’a yıllık 2 milyon Avro’dan toplam 8 milyon Avro garanti para ödeyecek.

4 AY FORMA GİYEMEDİ

Serdar Aziz geçen sezon Bursaspor’da aralıklarla toplamda 4 aya yakın bir süre yaşadığı çeşitli sakatlıklar nedeniyle forma giyemedi. Hatta Serdar, A Milli Futbol Takımı’nın Euro 2016 aday kadrosuna girebilmek için tedavisini İstanbul’da sürdürmüş ancak istenen iyileşme olmayınca Ay-Yıldızlı ekibe katılamamıştı. Milli futbolcu bu sürecin ardından hem yüksek maliyete hem de soru işaretleriyle Galatasaray’a transfer oldu. Serdar Aziz’in sakatlığının yeniden nüksetmemesi düşünülerek maç temposunu yavaş ve kontrollü biçimde kazanabilmesi adına Sarı-Kırmızılıların sağlık heyeti ile teknik kadro, milli futbolcunun özel bir program dahilinde çalışmasını kararlaştırdı.

1 DAKİKA OYNAMADI AMA

Galatasaray’da şu ana kadar hiçbir resmi maçta 1 dakika dahi forma giymeyen Serdar Aziz, A Milli Futbol Takımı’nın Rusya ve Hırvatistan maçları kadrosuna alındı. 25 yaşındaki stoper, Rusya karşısında 67; Hırvatistan önünde 90 dakika sahada kaldı. Serdar’ın Hırvatistan maçının ardından sol dizinde ağrı hissettiği, Galatasaray’ın perşembe akşamı yaptığı antrenmandan sonra kontrollerinde sakatlığının tespit edildiği öğrenildi.

ÖNCE İMZA SONRA KONTROL

Sarı-Kırmızılı kulübün, transfer döneminde imza öncesi Serdar Aziz ile takıma katılan diğer isimlere farklı bir uygulamada bulunması dikkat çekti. Milli futbolcu, diğer transferlerden farklı olarak önce Galatasaray ile 4 yıllık sözleşme imzalayıp ardından sağlık kontrolünden geçti. Diğer transferler ise önce sağlık kontrolüne girip ardından sözleşme imzaladı. Hatta Sarı-Kırmızılılar, Newcastle United’ın oyuncusu Tiote’yi İstanbul’a getirmiş, sağlık kontrolünde çıkan olumsuz rapor sonrası transferden vazgeçmişti.

NAFİZOĞLU 'BEN KEFİLİM' DEMİŞTİ

Advocaat; De Souza, Fernandao ve Aatif için olumsuz rapor verdi HİLMİ TÜRKAY Kupa maçlarında şans bulacaklar H HH Güneş’in zor kadro tercihi Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında bugün Kardemir Karabükspor’u konuk edecek Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş’in sahaya süreceği 11’de belirsizlik söz konusu. Kalede Kaptan Tolga Zengin’e formayı verecek olan tecrübeli çalıştırıcı, defansın sağında Gökhan Gönül ile Beck arasında tercih yapmak zorunda kalacak. Stoperde Marcelo- Atınç ikilisini oynatmayı düşünen Şenol Güneş’in, sağ bekte olduğu gibi sol bek konusunda kararsız olduğu belirtildi. Caner-Adriano ikilisinden birini oynatacak olan deneyimli teknik adam, orta sahada ise şampiyon kadronun orta sahasındaki isimlerle sahaya çıkacağı bildirildi.

Geçen sezon, şampiyonluğun en büyük mimarlarından Atiba- Oğuzhan ikilisini bozmayı düşünmeyen Güneş’in, solda Olcay’a, sağda ise fiziki durumuna göre Quaresma’ya şans vermesi bekleniyor. Forvette ise, Abuobakar takıma katıldığı günden beri başarılı bir grafik çizmesine rağmen, ligin ilk 2 haftasında attığı gollerle takımını taşıyan Cenk Tosun, Şenol Güneş’in tercihi olacak. Karabük’le 17. kez Beşiktaş ile Kardemir Karabükspor, lig tarihinde bugün 17. kez karşı karşıya gelecek. Vodafone Arena’da saat 21.15’te başlayacak karşılaşmayı hakem Serkan Çınar yönetecek. H H Fenerbahçe’de ilk hedef Bursa Dick Advocaat Şenol Güneş Galatasaray Sportif AŞ Yöneticisi Levent Nazifoğlu, 16 Ağustos’ta “Serdar Aziz’le ilgili birçok eleştiri geliyor. Serdar Aziz tamamen benim anlaşma yaptığım ve fiyatlarını konuştuğum bir transferdir. En son Mehmet Özbek, Dursun Özbek ve Alp Yalman’ın olur verdiği bir transferdir. Önümüzdeki 4 yılın belkemiği olacaktır. Çok önemli bir oyuncu. Geç döndüğü için oynamıyor. Bir kabahat varsa benimdir, kefilim. Şu anda sakatlığı tamamen geçti” demişti.

ŞAHSİ ÇEKLE ALINDI

Serdar’ın Bursa’dan Galatasaray’a transferinde ilginç bir gelişme yaşanmıştı. Sarı-Kırmızılılar, Serdar için ödenecek 4.5 milyon Avro bonservis ücretini Bursaspor’a senet olarak vermeyi teklif etti. Ancak Bursaspor senedi kabul etmeyip Galatasaray’dan “Avro çeki” isteyince başkan Dursun Özbek, 4.5 milyon Avro’luk şahsi çekiyle transferi tamamlamıştı. Özbek, Serdar’ın imza töreninde “Kendisini çok uzun zamandır şahsen de takip ediyorum” demişti.

45'ER DAKİKALIK

Serdar, hazırlık kampında 16 Temmuz’da Zürich’le (ilk 45 dakika); 30 Temmuz’da Manchester United’la (ikinci 45 dakika) oynanan maçlarda forma giydi. Milli futbolcu, Süper Kupa Finali’ndeki Beşiktaş, Süper Lig’deki Karabük ve Akhisar karşılaşmalarında oynamadı.

ASLAN’IN RAKİBİ KAYSERİ

Galatasaray, Süper Lig’in 3. haftasında bugün deplasmanda Kayserispor’la karşılaşacak. İlk 2 maçını kazanan Sarı-Kırmızılılar, galibiyet serisini sürdürmek istiyor. Kadir Has Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak ve Lig TV’den naklen yayımlanacak mücadeleyi hakem Mete Kalkavan yönetecek. Galatasaray’da sakatlıkları bulunan Podolski, Sigthorsson, Serdar Aziz ve Koray forma giyemeyecek. Salih Dursun ile sakatlığı geçen Cavanda kadroda yer almıyor.

 

RIEKERINK TEMKİNLİYDİ

Yüksek maliyeti nedeniyle gözlerin üzerinde olduğu Serdar’ın Galatasaray’a transferi sonrası neden oynamadığı çok tartışıldı. Teknik Direktör Riekerink, 11 Temmuz’da “Serdar Aziz yetenekli ve çalışkan bir oyuncu. Umarım geçmişteki sakatlığı tekrarlanmaz”; 12 Ağustos’ta “Serdar’ın bir sakatlığı vardı”; 20 Ağustos’ta “Serdar Aziz Türkiye’nin en iyi stoperlerinden biri. Yüzde 80-90 hazır olsa da biraz daha zamana ihtiyacı var”; 25 Ağustos’ta “Serdar sakatlıktan döndü ve özel program eşliğinde ilerliyoruz” demişti. Milli futbolcu ise 14 Temmuz’da “Kendimi gayet iyi hissediyorum. Herhangi bir problemim yok. Önemli bir sakatlıktan çıktım. Sakatlığımı atlattım” yorumunu yapmıştı.

DİZ KÂBUSU

Galatasaray’ın yeni sezonda futbol ile erkek ve kadın basketbolda oyuncuları talihsiz diz sakatlıkları yaşıyor. Koray Günter’in sağ diz çapraz bağları kopmuştu. Sigthorsson’un sol diz iç menisküsünde yırtık oluştu. Serdar Aziz’in sol diz dış menisküsünde yırtığa rastlandı. Erkek basketbolda Micov’un sağ diz iç menisküsünde yırtık oluştu. Kadın baskette Meltem Yıldızhan’ın ön çapraz bağı koptu, iç yan bağları ve menisküsünde yırtık var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler