"Engelli KPSS yapılsın"

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci devletin engelli istihdamındaki ayıbına son vermesi gerektiğini ifade ederek, 2010 yılı içerisinde bu istihdamın yapılmasının ve bu ayıba son verilmesinin en büyük arzuları olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 15.05.2010 - 09:08
Abone Ol google-news

Engelliler haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci devletin engelli istihdamındaki ayıbına son vermesi gerektiğini ifade ederek, "Türkiye'de kamuda engelli istihdamında bir ayıp yaşanıyor. Özürlü kadrolarında büyük boşluk var. Son dönemde engelli istihdamının artırılacağına dair açıklamalar yapıldı. 2010'da 38 bin engelli memurun alınacağı ifade edildi. 2010 yılı içerisinde bu istihdamın yapılması ve bu ayıba son verilmesi en büyük arzumuzdur" dedi.
 

Türkiye genelinde KPSS yapılmalı

Kahveci kamuda istihdam edilecek engellerin uygun olarak tüm yurt genelinde illerde bir engelli KPSS'si yapılmasını istediklerini belirtilerek şöyle devam etti:

"Kamuda engelli istihdamında yapılan sınavlar için engelli arkadaşlarımız tüm yurttan binbir zorlukla Ankara'ya geliyor, kurumlarda sınava giriyor. Bunun yerine tüm il merkezlerinde bir engelli KPSS'si yapılsa, sorulardan sınav salonlarına kadar her şey engelli arkadaşlarımız için hazırlansa çok önemli bir hizmet yapılmış olur. Böylelikle sınava giren engelli arkadaşlarımız için büyük bir kolaylık sağlanmış olur. Böyle bir sınavın hükümet tarafından gerçekleştirilmesini talep ediyoruz"

Kahveci yapılacak böyle bir sınav sonucunda alınan puanlarla adayların her kurumda açılan engelli kadrolarına başvurabilmelerinin sağlanmasını ve devlettin özürlü alımını tek bir elden yapması gerektiğini kaydetti.
 

Engellilerin çalışma koşulları düzeltilmeli

Kamuda engellilerin çalışma koşullarının düzeltilmesi gerektiğini de ifade eden Kahveci, "Engelli vatandaşlarımızı çalışma hayatına ne kadar iyi adapte edebilirsek toplumsal yaşama katılmalarını da o derece sağlamış oluruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler