Enis Berberoğlu: Kazanan adalet duygusu olmuştur

Anayasa Mahkemesi'nin ikinci kararından sonra milletvekili sıfatı iade edilen Enis Berberoğlu, yaklaşık 8 ay sonra yeniden Meclis’e geldi. CHP İstanbul Milletvekili Berberoğlu "Burada kazanan adalet duygusu olmuştur" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Anayasa Mahkemesi'nin ilk kararını uygulamayan yargıcın görevden alınması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 16.02.2021 - 12:48
Enis Berberoğlu: Kazanan adalet duygusu olmuştur
Abone Ol google-news

Meclis'te gazetecilere konuşan Berberoğlu, "Yaklaşık 5 senedir süren bu hukuki mücadele bitmese bile önemli bir merhale aşılmış durumda, o da benim Meclis’e geri dönmem. Ama mesele bu değil. Aslında herkesin bu topraklar üzerinde adalet için vermiş olduğu mücadelenin bir boyuta gelmesidir" dedi.

"KAZANAN, ADALET DUYGUSUDUR"

Berberoğlu, "Ben sadece bir dava dosyası adıyım. Anayasa Mahkemesi kararları Berberoğlu 1, Berberoğlu 2, Berberoğlu 3 olarak geçiyor. Burada kazanan yoktur. Kaybeden de yoktur, şahıs olarak söylüyorum. Burada kazanan adalet duygusu olmuştur. Bu ülkede kör topal da olsa adaletin yerine geldiğini göstermesi açısından bu dosya önemlidir" diye konuştu.

"MİT TIRLARINI BEN Mİ DURDURDUM?"

Berberoğlu, Meclis'te vekilliğinin onaylandığı anlamına gelen tezkere okunurken "MİT tırları davası" denilmesine tepki göstererek, " Elinizi vicdanınıza koyun. MİT tırlarını ben mi durdurdum? MİT tırlarını durduran savcıları, hakimleri, askerleri ben mi atadım? 24 ayrı yargıç tarafından yargılandım var mı böyle bir dünya rekoru?" diye sordu.

AYM HAK İHLALİ KARARI VERMİŞTİ

Berberoğlu hakkında kesinleşen yargı kararının 4 Haziran 2020’de TBMM Genel Kurul’da okunması ile milletvekilliği düşürülmüştü. Berberoğlu, süreç içinde Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulunmuştu. AYM’nin Berberoğlu’na yönelik hak ihlali yapıldığına ilişkin kararına ilk derece mahkemesi uymamış ancak aynı konudaki ikinci başvurunun ardından AYM’den ikinci kez çıkan ihlal kararına bu kez yerel mahkeme kararı uygulamıştı.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler