"Erbakan'ın 'kanlı mı kansız mı olur' sözüne benziyor"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'Kürt açılımı'yla ilgili 'hazmede hazmede hazmettire hazmettire' sözüne tepki gösterdi.

Yayınlanma: 25.09.2009 - 12:11
Abone Ol google-news

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin eski RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın 'kanlı mı olur kansız mı' ifadesine benzediğini kaydeden MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Başbakan 'kurbağa pişirme metoduyla Türkiye'nin bölünmesini sağlayacağım' diyor. Millete rağmen neyi hazmedecek neyi hazmettireceksin sayın başbakan" diye konuştu.

Vural, Başbakan Erdoğan'ın 11 Ekim'de Ermenistan'la paraf edilen protokollerin Meclis'ten geçeceğine ilişkin sözlerine de tepki göstererek "11 Ekim Pazar günü, milletin iradesinin tecelli ettiği TBMM'yi Sarkisyan için Pazar günü de mi çalıştıracaksın? TBMM Sarkisyan'a maç bileti kesme yeri değildir" dedi.

Vural yaptığı değerlendirmede, Başbakan Erdoğan'ın "Kürt açılımı"yla ilgili "hazmede hazmede hazmettire hazmettire" sözüne ve Ermenistan'la paraf edilen protokollere ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Erdoğan'ın sözlerinin eski RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın "kanlı mı olur kansız mı olur" sözüne benzediğini ifade eden Vural, "Millete zorla neyi hazmettirecekler? Bu gerçekten tam bir dayatmadır, tam bir faşist yönetim anlayışın tipik bir tezahürüdür. Başbakan, Kürt açılımı'nı, bölücülük projesini, 'millete hazmettire hazmettire yedireceğiz' diyor. 'Alıştıra alıştıra kurbağa pişirme metoduyla Türkiye'nin bölünmesini sağlayacağım' diyor. Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz sayın Başbakan" diye konuştu. Erdoğan'a "milletin bugün hazmetmediği yarın hazmedeceği ne var da sen böyle konuşuyorsun" diye soran Vural, MHP olarak Kürt açılımının gizli gündeminin olduğunu daha önce dile getirdiklerini belirterek "Demek ki sayın başbakanın kafasında, bilinçaltında bu milletin kabul edemeyeceği şeyler var ki, başbakan hazmettire hazmettire diyor. Senin planın, projen nedir sayın başbakan. Açıkla" dedi.

"Sayın Başbakan millet sana alışamadı ki"

Başbakan Erdoğan'a "Bu millet senin kulun mu, asıl sen bu milletin isteklerini yerine getirmek için memur kılınmış birisin" diye de seslenen Oktay Vural şöyle konuştu:
"Başbakan bu sözüyle milleti bölücülüğe alıştıracağız demek istiyor. Bu millete bölünmeyi, Sevr'i kabul ettiremezsin sayın başbakan. Kaldı ki millet sana alışamadı ki.Oy verdi ama alışamadı. Bu işler millete rağmen olmaz. Başbakan'ın foyası ortaya çıktı şimdi tornistan yapıyor, kıvırtıyor.Böyle konuştuğuna göre demek ki sen Truva atısın, bu 'sifonu çekmeyin, kullanın' diyen zihniyetle aynı zihniyettesin. Başbakan'la göbeğini kaşıyan adamla aynı. Milleti yok sayan bir siyaset anlayışıdır bu. Yediririm, yuttururum diyor, kendisini milletin üstünde görüyor. Ancak haddini bildiririz."

"TBMM Sarkisyan'a bilet kesme yeri değil"

Vural, Başbakan Erdoğan'ın 11 Ekim'de Ermenistan'la paraf edilen protokollerin TBMM'den geçirileceğine ilişkin sözlerine de tepki gösterdi. 11 Ekim'in Pazar gününe denk geldiğini söyleyen Vural, Erdoğan'a, "Ya takvim bilmiyorsun ya dayak yememişsin. 11 Ekim Pazar günü. TBMM'yi, milletin iradesinin tecelli ettiği yeri Sarkisyan için mi çalıştıracaksın? Bir kere olsun dik dur, eğilip büzülme. Türk milletinin iradesinin tecelli ettiği TBMM Sarkisyan'a maç bileti kesme yeri değildir" diye seslendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler