Erdoğan atamalarını yaptı... Cumhuriyet'e soruşturmayı yürüten Savcı HSK üyesi oldu

AKP-MH P ittifakıyla 7 üyesi seçilen HSK’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan da 4 üye atadı. Bu isimler arasında gazetemizin 18 yazar ve yöneticisi hakkında iddianame hazırlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Ekinci’nin olması dikkat çekti.

Yayınlanma: 19.05.2017 - 18:32
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 16 Nisan referandumun kabul edilen anayasa değişikliği uyarınca Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliğine 4 isim atadı. Bunlar arasında, Cumhuriyet gazetesine dava açan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Ekinci dikkat çekti.

16 Nisan’da yapısı değiştirilen ve üyesi sayısı 22’den 13’e indirilen HSK’nin 7 üyesi bu hafta başında Meclis’te AKP-MHP ittifakıyla seçilmişti. Bu kapsamda Devlet Bahçeli’nin avukatı ve MHP MYK üyesi Hamit Kocabey ve AKP Beyoğlu Meclis Üyesi Songül Yazar ile Yaşar Şimşek, Mehmet Ademoğlu, Alp Arslan, Cafer Ergen, Ali Cengiz Köseoğlu HSK üyesi olarak belirlenmişti. Erdoğan ise anayasa gereği ataması gereken 4 üyeyi dün akşam saatlerinde belirledi. Erdoğan, anayasa değişikliği ile görevleri sona erecek olan mevcut HSK üyeleri Mehmet Yılmaz ve Halil Koç’u yeniden üyeliğe atadı. Erdoğan ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Şahin ve İstanbul Başsavcı Vekili Ekinci’yi HSK üyesi yaptı. Bu atamalarla HSK’de sosyal demokratların olmadığı bir yapı oluştu. HSK; tamamen iktidarın çoğunluğunda olduğu bir kurula dönüştü.

Ekinci, Cumhuriyet gazetesine yönelik yapılan susturma operasyonu ile gündeme geldi. Selam Tevhid Kumpas davasında sanık olan ve FETÖ üyeliği ile suçlanan Murat İnam’ın yürüttüğü soruşturmaya sonradan dahil edilen Ekinci, geçen nisan ayında 18 Cumhuriyet yazar ve yöneticisi hakkında iddianame hazırladı. Ekinci, hazırladığı iddianamede Cumhuriyet’in haber ve yazıları ile yayın politikasını “suç” olarak görmüştü.

Erdoğan, görevi sona eren HSK üyeleri Muharrem Özkaya, Rasim Aytin, Aysel Demirel ve Hayriye Şirin Ünsel’i de Danıştay üyeliğine seçti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler