Erdoğan görüşmesi sonrası İnce'den flaş tweet'ler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin görüşmesi sona erdi. Görüşme sonrası açıklama yapan İnce, "Başarılar diledik" dedi. İnce görüşmenin ardından twitter'dan açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 09.05.2018 - 21:05
Abone Ol google-news

<video:971733>

 CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı AKP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı ve AKP’den Cumhur İttifakı adına cumhurbaşkanı adayı olan Tayyip Erdoğan ile göru¨ştu¨. Göru¨şme; İnce’nin HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etmesinin ardından gerçekleşti.

Göru¨şme; İnce’nin cumhurbaşkanı adaylarına yaptığı randevu talebine Erdoğan’ın “Partimde kendilerini kabul edebilirim” demesi u¨zerine AKP Genel Merkezi’nde basına kapalı olarak yapıldı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın da eşlik ettiği İnce’yi, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş görüşmenin ardından yaptığı açıklamada "Birbirlerine başarı dilediler. İkisi de Rizeli'ymiş. Sohbet ettiler" diyerek görüşmeni olumlu geçtiğini söyledi. Muharrem İnce ise "Sohbet ettik. Dertleştik. Karşılıklı başarı diledik" ifadelerini kullandı. İki ismin görüşmesi yaklaşık 40 dakika sordu.

FOTOĞRAFLARDAKİ MESAJLAR

İkilinin görüşmesinden kamuoyu ile paylaşılan fotoğraflarda ise dikkat çeken detaylar bulunuyordu.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı makamını “seçimlere katmamak” için AKP Genel Merkezi’nde ağırladı.

 Ancak fotoğraflara bakıldığında, Erdoğan’ın arkasında Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan Türk bayrağının olması, Erdoğan’ın bu açıklamasına ters düşen bir durum olarak yorumlandı.

 Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, taht benzeri koltuğa oturmasının yanında İnce’yi, AKP Grup Başkanvekili Elitaş’ın ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın oturduğu koltuğun aynısına oturttuğu görüldü.

 Üstelik koltuğun, Erdoğan’ın oturduğu koltuktan daha alçak olması da dikkat çekti.

 Paylaşılan fotoğraflarda Erdoğan’ın makam vurgusuna karşılık, İnce’nin görüşmeye kravat takmadan gitmesi de mesaj olarak yorumlandı.

 İkilinin ayakta el sıkışarak verdiği pozda ise Muharrem İnce’nin gülerek rahat bir tavır sergilemesinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gergin duruşu gözden kaçmadı.

‘Dertleştik’

Göru¨şmenin ardından İnce, “Başarılar diledik. Sohbet ettik, dertleştik” ifadelerini kullanırken; Elitaş, “Gu¨zel bir göru¨şme oldu” yorumunda bulundu. Altay ise “Siyesetin yumuşamasına vesile olacak bir göru¨şme olduğunu öngöru¨yorum. Sıcak, samimi bir ortamda gerçekleşen, fevkalade nezaket içerikli bir göru¨şmeydi” dedi.

İnce: Derdim herkesin Cumhurbaşkanı olmak

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaretine ilişkin Twitter hesabından da açıklama yaptı.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından Erdoğan görüşmesine ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan ile 40 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdik, sohbet ettik, başarı diledik. Ortada hiçbir saygısızlık yoktu, koltuk haberlerine itibar etmeyin, ben kimseye haksızlık etmem. Önümüzdeki günlerde 100 bin imzayı bularak Cumhurbaşkanı Adayı olan Sayın Doğu Perinçek’i de ziyaret edip başarı dileyeceğim. Benim derdim kutuplaşmayı, ayrışmayı değil barışmayı, kucaklaşmayı gerçekleştirmek, herkesin Cumhurbaşkanı olmak." 

 

 
 

 

<haber-yatay:971716,971747>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler