Erdoğan istedi, TSK değiştirdi

Genelkurmay Başkanlığı resmi web sitesi için dün akıllı telefon uygulamasını devreye sokarken, “IŞİD” kısaltmasını da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın öncülük ettiği şekilde “DEAŞ” olarak değiştirdi.

Yayınlanma: 07.01.2015 - 11:50
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığı’nın daha önceki açıklamalarında IŞİD kısalması yer alıyordu. Genelkurmay’ın, Kilis’in Elbeyi İlçesi’nde 4 Ocak’ta yaşanan bir olay, dün yapılan “Türkiye’den Suriye’ye geçerek DEAŞ’a katılan dört kişi, Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla geçmeye çalışırken, güvenlik güçleri tarafından silahsız ve teçhizatsız olarak yakalanmıştır. Adli tahkikat başlatılmıştır” açıklamasıyla duyuruldu.

ERDOĞAN İLK KEZ PARİS'TE KULLANMIŞTI

Cumhurbşakanı Erdoğan ilk defa geçen Ekim ayında Paris'te terör örgütü IŞİD için "DEAŞ" kısaltmasını kullanırken, nedenini de örgütün İslam ile hiç ilgisi bulunmadığını belirterek açıklamıştı. Bu talebini özellikle yabancılarla yaptığı tüm görüşmelerinde tekrarlayan Erdoğan'ın istemine bakanlık da uydu. Ancak yayımlanan genelgede örgüte hem yeni bir kısaltma verildi, hem de örgütün "Devlet'ül İslamiyye fi'l Irak ve'ş Şam" olan Arapça adında bulunan "İslam" sözcüğü de çıkarıldı. Uluslararası literatürde olmayan DEAŞ kelimesinin açılımını Bakanlık "Devlet'ül Irak ve'ş Şam" olarak yaparak
örgütün adını da değiştirmiş oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler