Erdoğan JİTEM'in başına geçsin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef tahtasına oturttuğu olay adam CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Cumhuriyet'e konuştu. Kendisine saldıranlara 'hodri meydan' dedi.

Yayınlanma: 18.12.2015 - 09:12
Abone Ol google-news

Türkiye'nin IŞİD'e sarin gazı verenleri korumaya almasını Rus medyasına anlattığı gerekçesiyle “Ak trollerin” ve havuz medyasının “saldırdığı” CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da “vatan haini” yaftası yapıştırarak hedef gösterdi. Cumhuriyet'e konuşan Erdem'se Erdoğan'ı istifaya çağırarak “JİTEM'in başına geçsin. Bu kafa oraya daha çok yakışır” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Eren Erdem açıklaması

ERDOĞAN, EREN ERDEM'İ, 'HAİN'LİKLE SUÇLADI

Cumhuriyet'in duyurduğu, sarin gazı dosyasının CHP tarafından yeniden açılmasına ilişkin haberlerin içeriğini Rus medyasıyla paylaşmasının ardından hakkında soruşturma açılan Eren Erdem'i, Cumhurbaşkanı Erdoğan şu sözlerle hedef tahtasına oturttu:

“Bugün Cumhuriyet'le yaşıt bir partinin milletvekili Rus televizyonuna Türkiye'yi IŞİD'e sarin gazı vermekle suçluyor. Nasıl bir ihanet içindeler? Mensubu olduğu partiden bir ses var mı? Sen nasıl olurda bu ülkeyi bu devleti Suriye gibi katil Esad'ın başında olduğu bir terör devletine sarin gazı vermekle suçlayabilirsin.”

Erdoğan, CHP'ye de “Bunu partisinin içinde barındırabilenlere yazıklar olsun diyorum” sözleriyle yüklendi.

Erdem, Cumhurbaşkanı'nın sözlerini “Bana yönelik iftira ve linç kampanyasının başını Cumhurbaşkanı'nın çekmiş olduğunu böylece görmüş olduk. Türkiye'de bir cumhurbaşkanının 4 tane havuz sahtekarının yalanlarıyla gaza gelip kürsüye çıkacak kadar temelsiz ve niteliksiz olduğunu gördük” diye yanıtladı.

 

SARAY ENTRİKASI

Erdoğan'ı “JİTEM mantığında” olmakla suçlayan Erdem, “Ortada saray tarafından organize edilen bir saldırı var. Saray, hakikatler karşısında sahtekarlığa ve iftiraya başvuracak kadar küçük bir yerdir. Bu iddialar Cumhuriyet'te haber oldu. Biz sarin gazı iddianamesini TBMM'de gösterdik. Kürsüde konuştuk. Biz 'hükümet sarin gazı verdi' değil, 'sarin gazı sevkıyatı yapanları neden salıverdiniz, korudunuz?' diye sorduk. Kendisine tavsiyem istifa etsin ve JİTEM'in başına geçsin. Bu zihniyet, JİTEM'e daha güzel yakışıyor. Söylemediğim sözler yüzünden hakkımda soruşturma da açıldı. Hodri meydan, kaldırsınlar 550 vekilin dokunulmazlığını da adaletlerini görelim” dedi.

 

CHP'YE TALİMAT VEREMEZ

Erdoğan'ın kendisi üzerinden CHP'ye yönelik eleştirilerine de şu yanıtı verdi:
“Cumhurbaşkanı, başkanlık sistemi referandumunu gündeme getirmek için yarattığı ve bölgenin bir diğer otoriter ve baskıcı lideri Putin'le girdiği polemik üzerinden yapay bir milliyetçilik dalgası estirmeye çalışıyor. Bunun üzerinden de partimize ne konuşup konuşmayacağının talimatını vermeye çalışıyor. CHP, Rusya ve İran'ın, ya da ABD'nin kuyruğuna takılıp BOP gibi katliamlara sebep olmuş projelere eşbaşkanlık yapmaz. CHP, İran Devrim Muhafızları komutanlarına biat etmiş adamları milletvekili yapmaz. CNN International'a çıkıp da milli orduyu yerden yere vuran, Türkiye'yi kötüleyen kişileri başbakan yaptırmaz. Cumhurbaşkanı hem yasal sınırlarını hem haddini bilmelidir.”

 

HAİN ARAYAN SARAYA BAKSIN

Öte yandan Erdem, sosyal medya hesabından verdiği yanıtta, şu paylaşımda bulundu.“Hain arayanlar, MİT tırlarıyla teröristlere silah yollayanlara, millet açken Lale Devri saraylarında yaşayanlara, rant için binlerce işçiyi ölüme yollayanlara, halka gerçeği haykıran gazetecileri cezaevlerine attıranlara, katliam üzerinden oy hesabı yapanlara, milyarlarca lira yolsuzluk yapıp yalılarda yaşayanlara, ülkeyi baskı ve korku yeri haline getiren faşizm sevdalılarına, ülkenin yarısını açlık sınırına mahkum edip yalılarda yaşayanlara, saray soytarılığı yapan paralı Aktroll zırvalarına, yalanı ve sahtekarlığı şiar edinmiş havuz çukuruna, teröristlerle arasında 360 derece olanlara... Baksın. Onlar görmeseler bile, ben gerçekleri yüzlerine haykırmaya devam edeceğim.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dün akşam Habertürk televizyonunda yaptığı açıklamada, “Eğer Eren Erdem, Türkiye Cumhuriyeti'ni suçladıysa ben onu partide tutmayacağım. Ama eğer suçlamadıysa Sayın Cumhurbaşkanı Eren Erdem'den özür dileyecek mi?” diye sordu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler