Erdoğan: 'Made in Turkey' diyelim yahu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu'nun açılışını yaptı.

Yayınlanma: 09.05.2015 - 16:45
Abone Ol google-news

Fatih Cankurtaran'da eski zührevi hastalıklar hastanesinin yerine restore edilerek yapılan okulun açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Üretimle birlikte asıl katma değeri oluşturan tasarımı da gerçekleştirmek istiyoruz. Fakat montaja alışmış olanlar, maalesef bu işe yanaşmıyorlar. Çünkü o kolay. Zora girmek istemiyorlar. Ya gel işte. Bunu kendin üret. Üretebilirsin. Bunun altına da 'made in Turkey' diyelim yahu" dedi. 

BURANIN MAZİSİ KARANLIK

Böyle bir okul açılışının kendisini duygulandırdığını söyleyen Erdoğan, "Buranın mazisi çok karanlıktı. Ama tarihine baktığımız zaman çok çok farklı bir yerdi" dedi.

TÜR MALI DAMGASI MAKBUL

Erdoğan, Faruk Saraç'ın birikimini gençlere aktarmak için bu okulları kurmuş olmasının örnek teşkil ettiğini söyledi. Türkiye'nin üretimde rüştünü ziyadesiyle ispat ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eskiden bir ürün alınırken onun yabancı menşeili olması, kalitesinin garantisi gibi algılanırdı. Ama bunlar geride kaldı. Şimdi iş tam tersine döndü. Alınan ürünlerin Türk malı damgası taşıması, her bakımdan daha makbul kabul edilmesine yol açtı" diye konuştu.

"BAŞARACAĞIZ"

Türkiye'nin yeni bir hedefi olduğunu söyleyen Erdoğan, "Üretimle beraber. Tasarımda da bölgemizde söz sahibi olmak durumundayız. Çünkü asıl değerli olan tasarımdır .Biz bunun için yerli araba diyoruz. Yerli savunma sanayi diyoruz. Üretimle birlikte asıl katma değeri oluşturan tasarımı da gerçekleştirmek istiyoruz. Fakat montaja alışmış olanlar, maalesef bu işe yanaşmıyorlar. Çünkü o kolay.Zora girmek istemiyorlar. Ya gel işte. Bunu kendin üret. Üretebilirsin. Bunun altına da made in Turkey diyelim yahu. Bunu yaşayalım. Bakıyorsun ki, 'bildiğiniz gibi değil sayın Cumhurbaşkanım'. 'Öyle kolay değil'. Yahu kolay değil diye bir şey yok. Kolay. Artık bu ülke birçok zoru başardı. Bunun da başaracak. Ama size nasip olmayacak. Bunu başaracaklar çıkacak. Bunu göreceksiniz" dedi.
 

"PAZARLIĞINI YAPACAĞIZ"

Son katıldığı Savunma sanayi fuarından örnek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan , "Hamdolsun yüzde yüz yerli olan ürünlerimiz ortaya çıkmaya başladı. Bakın şimdi biz insansız hava aracını, şuanda ürettik. Yüzde yüz yerli. Ve bunu yapan gençler, bizim gençlerimiz. Ve bunu almamak için direnen bazı mahfiller var. Ama o da hallolacak. Biz şuanda yurtdışında pazarlığını yapmaya da başladık. Ben zaten söylüyorum. Ben diyorum bu konuda, pazarlamacılık yapacağım,. Her yerde. Çünkü pazarı oluşturacağız ki, onlara teşvik olsun, yoksa onlara teşvik olmaz" ifadesini kullandı.
 

FARUK SARAÇ: HAYALİMDİ

Açılış töreninde konuşan ünlü modacı Faruk Saraç ise, 1999'da ilk moda ve sanat vakfını kurduğunda hedefinin gençlere önderlik yapmak olduğunu belirtti. Saraç, " 2010 yılında, 25 yıldır atıl olan ilk fabrikaya evsahipliği yapmış, Fabrika-ı Humayun olan daha sonra da tütün deposu olarak kullanılan yeri alarak restorasyonunu yaparak eğitime kazandırdık. Şuanda orada 300 talebemiz var. 5 ayrı bölümümüz var. Hep hayalimdi İstanbul'da bir okul açmak. Bilgi satın alınamaz verilir diye düşünüyorum. Çocuklar benim için çok özel. Bir tasarım yaptıracaksak çocuklardan başlamamız gerekir diye düşünüyorum.Çünkü önemli olan sağlık ve eğitimdir. Eğitimi uygulamalı hale getirmek çok daha önemli" diye konuştu.
 

İMİRZALIOĞLU İLE TOKALAŞTI

Okulun açılış kurdelesini kesmek için sahneye Faruk Saraç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ünlü oyuncular Kenan İmirzalıoğlu ve Hülya Koçyiğit de çıktı. Açılış töreni sırasında Emine Erdoğan Hülya Koçyiğit'le sohbet ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan da İmirzalıoğlu ile tokalaştı. Okulda incelemelerde bulunan Erdoğan İzmir'e hareket etmek için Atatürk Havalimanı'na geçti.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler