Erdoğan: Mazlumun ahı yerde kalmaz!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cezayir'de Suriye'ye ilişkin yaptığı açıklamada ; "Erdoğan 'Mazlumun ahı yerde kalmaz bu muhakkak ödenecektir' dedi.

Yayınlanma: 04.06.2013 - 19:16
Abone Ol google-news

 Resmi temaslarda bulunmak üzere Cezayir'e giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Ulusal Halk Meclisi'nde Genel Kurul'a hitap etti.
 
Konuşmasında 'Cezayir ile olan ortak tarihimizden gurur duyuyoruz' diyen Erdoğan Barbaros Hayrettin ile başlayan Türkiye Cezayir kardeşliğinin 300 yıl devam ettiğini söyleyerek 'Halkımız Cezayir'in bağımsızlık savaşını yürekten destekledi' dedi.
 
Türkiye Cezayir arasındaki vizelerin kaldırılması gerektiğini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:
 
'Aramızda artık vizeleri de kaldırmamız lazım. Biz bunun da görüşülmesini istiyoruz. Şu an Türkiye olarak 70 ülke ile vizeler kalmış durumda Cezayir ile neden kalkmasın' Bunu yaptığımızda turizm noktasında ciddi bir patlama olacaktır. Kalplerimizin arasında nasıl hiçbir engel yoksa sınırlarımızdaki engelleri de kaldırmalıyız.'
 

Erdoğan konuşmasında alkışların geç gelmesi üzerine 'Tercümede gecikiyorlar biraz' şeklinde bir açıklama yaptı.
 
Erdoğan İsrail ile ilgili olaraksa 'İsrail bölgede adil ve kalıcı bir barış ile ancak istikrarın sağlanacağını idrak etmelidir' diye konuştu.

Şiddet durmalı ve halkın taleplerine cevap verilmeli

Suriye konusuna değinen Erdoğan, Suriye'de bir an önce şiddetin durması ve halkın meşru taleplerin karşılanması gerektiğini söyledi. Erdoğan 'Mazlumun ahı yerde kalmaz bu muhakkak ödenecektir' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler