Erdoğan, Ruhani ve Salih ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmelerde, bölgedeki son gelişmeler ve ikili ilişkilerin ele alındığı öğrenildi

Yayınlanma: 04.01.2020 - 17:18
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan'ın Ruhani ve Salih ile görüşmelerinde, bölgedeki son gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı. 

RUHANİ'DEN BİRLİK OLMA MESAJI

İran’ın yarı resmi haber ajanslarından Mehr’in haberine göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Ruhani,  'ABD'nin küstah eylemlerine birlikte karşı koyma' çağrısında bulundu. Ruhani Erdoğan'a ABD'nin askeri hamlelerine karşı boyun eğmeyeceklerini belirterek "Eğer ABD'ye karşı sessiz kalırsak, daha agresif ve cesaretli bir hale gelecekler" dedi.  Ruhani, Süleymani'nin de önemini hatırlatarak "Sizin de bildiğiniz gibi Süleymani'nin terörle mücadelede eşsiz bir rolü vardı ve hem bölgesel hem de İslam alemine karşı sorumluluğunu başarıyla yerine getirmiş bir kişiydi" ifadelerini kullanarak destek istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon