Erdoğan: Salgının yayılma hızını kırdık

Koronavirüs can almaya devam ediyor. TTB'den “normalleşme” adımları kapsamında 1 Haziran’dan itibaren birçok kısıtlamanın kaldırılması kararına tepki gelirken; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salgınla ilgili 'yayılma hızını kırdık' açıklaması dikkat çekti.

Yayınlanma: 31.05.2020 - 14:34
Erdoğan: Salgının yayılma hızını kırdık
Abone Ol google-news

Erdoğan Yeşilköy'de Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi açılışında konuştu.

Türk Tabipler Birliği'nden Türkiye'de başlayan “normalleşme” adımlarıyla ilgili 'İstanbul’dan bütün illere bu virüsü taşıyacaklar. Öyle açıklamalar yapılıyor ki sanki bitti bu iş, kalmadı. Biz bunların erken olduğunu düşünüyoruz' açıklamasının ardından Erdoğan'ın 'salgının yayılma hızını kırdık' demesi dikkat çekti.

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şöyle;

-Sağlık çalışanlarımıza verdikleri tüm hizmetleri için şükranlarımı sunuyorum.

-Nüfusumuzun neredeyse tamamını kapsayan genel sağlık sigortamıza gıptayla bakıldığını çok iyi biliyoruz. Doktorundan hemşiresine bir milyon 100 bini bulan sağlık personelimizle hizmetteyiz.

-Burası Yeşilköy havalimanımız yurtdışından hasta gelecek tedavisini görecek ve menziline ulaşacaktır. Salgının yayılma hızını kırdık.

-Sağlık turizminde büyük bir sıçrayış yapıyoruz.

-Tek parti faşizminin ülkemizin kalkınmasına vurduğu darbeleri de müşahede ettik. Türkiye'nin ihtiyacı kavga değil, eser siyasetidir.

Darbe tartışmaları

-Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'in, rahmetli Menderes'in, rahmetli Özal'ın yaptığı eserlerin kıymetleri ortaya çıktı. 

-Türkiye'nin ihtiyacı eser siyasetidir. En büyük miras bu zihniyette bırakacağız zihniyet devrimidir. Laf yerine eserlerin yarıştığı yeni bir Türkiye için el ele çalışacağız.

-15 Temmuz gecesi yaşananlar göstermiştir ki kimse milli iradeyi yenemez.

-Her kim Türkiye'de milleti demokrasiyi, özgürlükleri ileri götüreceğine ikna ederse millet ona teslim edilir. İç ve dış ayak oyunları milli iradeye takılır.

-Hastanenin çevresini yemyeşil yapacağız, sözünü aldım.

-Salgın döneminde yavaşlayan ekonomik faaliyetlerin bize de olumsuz etkileri oldu. Dünya ekonomisinin önde gelen tüm ülkeleri nasıl toparlayacaklarını henüz bilmiyor. Türkiye bu tür zorlu dönemlere aşina bir ülkedir.

-Türkiye ilk çeyrekte sağladığı yüzde 4,5 büyüme ile ayrıştı. İkinci çeyrek ülkemi için bir miktar sıkıntılı gözükse de sonrası aydınlıktır. Sağlık sektöründe ülkemizin yıldızı giderek parlıyor.

-Maske, mesafe, temizlik çok önemli. Salgının tekrar hortlamasının önüne geçmemiz şart. Hızlı bir toparlanma ve hızlı bir atılım içine gireceğiz. Milletimize güveniyoruz.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler