Erdoğan ve Defne Samyeli'ye hakaret davasında karar açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sunucu Defne Samyeli’nin fotoğraflarını internet sitesinde yan yana kullanarak bir takım iddiaları içeren yazı yazdığı için hakaret suçundan yargılanan sanık, 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 20.10.2015 - 12:07
Abone Ol google-news

İstanbul 42. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Semih Karduz ile Samyeli’nin avukatı katıldı. Erdoğan'ın avukatları ise duruşmaya katılmadı.

Sanık Karduz, davaya konu olan web sitesini kendisinin kurduğunu söyledi. Hakaret içerdiği iddia edilen ifadenin kendisine ait olmadığını savunan sanık, bu ifadelerin daha önce internette ve basında çıkan yazılar olduğunu ifade etti. Samyeli'nin avukatını arayarak fotoğrafları koyduğunu söylediğini belirten Karduz, istemediklerini söyleyince aynı gün kaldırdığını savundu. Hakaret kastının bulunmadığını kaydeden sanık beraatini istedi.

Defne Samyeli'nin avukatı, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek sanığın cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme, sanığa hakaret suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi. Hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme, sanığın 5 yıl denetime tabi tutulmasına hükmetti.

İddianamede, şüpheli Semih Karduz’un 2014 yılında 'defnevetayyip' isimli web sitesinde Erdoğan ve Samyeli'nin fotoğraflarını yan yana koyduğu, yazdığı yazı ile hakaret ettiği belirtildi. Şüpheli Semih Karduz’un 'hakaret' suçundan cezalandırılması istendi. Samyeli ve Erdoğan’ın şikayeti üzerine açılan iki ayrı dava birleştirilmişti.

Öte yandan söz konusu internet sitesinin 25 Mart 2014 tarihinde mahkeme kararıyla kapatıldığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler