Erdoğan yine konsoloslara çattı

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül'ün davasını takip etmek isteyen konsoloslar, bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının hedefi oldu.

Yayınlanma: 28.03.2016 - 14:15
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Harp Akademileri'nde subaylara seslendi. Erdoğan'ın açıklamalarındaki hedefi, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül'ün duruşmasına gelen konsoloslar vardı.

Erdoğan'ın konsolos tepkilerine İtalya'dan yanıt geldi

"Bir ülkenin başkonsolosu, kalkmış, casusluk suçundan yargılanan bir gazetecinin davasına destek olmaya gidiyor, yetmiyor bir de kendisiyle yanak yanağa fotoğraf çektirip yayınlıyor. Bununla da yetinmiyor, sosyal medyada 'Türkiye’nin nasıl bir ülke olmak istediğine karar vermesi gerektiği' gibi, haddini aşan ifadeler kullanabiliyor. Bu kişi, hala ülkemizde görevini sürdürebiliyorsa, bizim alicenaplığımız, misafirperverliğimiz sayesindedir" diyen Erdoğan, "Başka bir yerde, bu tür davranışlar sergileyen diplomatları bir gün bile barındırmazlar" ifadelerini kullandı.

"BAŞKOMUTAN BENİM"

Ordunun birliğinin, beraberliğinin, emir komuta zincirinin gücününün mutlaka en üst düzeyde tutulması ve korunması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle dedi: 

"Her fırsatta söylüyorum, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Sizlerin huzurunda buna bir de tek ordu, tek komutan vurgusunu da eklemek isterim. Anayasamızın 117'nci maddesi, 'Başkomutanlık TBMM'nin manevi varlığından ayrılamaz ve Cumhurbaşkanı tarafından temsil olunur' diyor. Yine aynı maddenin devamında da, 'Genelkurmay Başkanı, silahlı kuvvetlerin komutanı olup, savaşta Başkomutanlık görevlerini Cumhurbaşkanı namına yerine getirir' ifadesi yer alıyor.

Buna göre, burada bulunan tüm subaylarımız, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensupları, Başkomutan sıfatıyla benim yakın mesai arkadaşlarımdır. Hayatım boyunca, inanmadığım hiçbir şeyi söylemedim; bu yüzden başım çok belaya girmiş olsa da, hep hasbi konuştum, hasbi davrandım. Şimdi de diyorum ki; buradaki her bir subayımızın benim için öz kardeşimden, öz evladımdan, yakın çalışma ekibimden en küçük bir farkı yoktur. Sizler gibi yiğit, cesur, eğitimli, bilgili, dirayetli ve sadakatli mesai arkadaşlarına sahip olduğum için, ne kadar iftihar etsem azdır. Rabbim her birinizi korusun; çalışmalarınızda sizlere güç, kuvvet versin."

"Avrupa ülkelerine terör konusunda ne söyledikse, hangi ikazları yaptıksa dinletemedik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa ülkelerine terör konusunda ne söyledilerse, hangi ikazları yaptılarsa dinletemediklerini söyleyerek, "Sonunda o yılanlar kendilerini de sokmaya, o mayınlar kendi ayakları altında da patlamaya başladı. Lafa gelince demokrasiyi, özgürlükleri, hakkı, hukuku dillerinden düşürmeyenlerin, kendi başları derde girince bunların hepsini de nasıl rafa kaldırabildiklerini işte görüyorsunuz." dedi. 

"Görevini sürdürebiliyorsa misafirperverliğimiz sayesindedir"

"Bir ülkenin başkonsolosu, kalkmış, casusluk suçundan yargılanan bir gazetecinin davasına destek olmaya gidiyor, yetmiyor bir de kendisiyle yanak yanağa fotoğraf çektirip yayınlıyor" diyen Erdoğan, "Bununla da yetinmiyor, sosyal medyada 'Türkiye’nin nasıl bir ülke olmak istediğine karar vermesi gerektiği' gibi, haddini aşan ifadeler kullanabiliyor. Bu kişi, hala ülkemizde görevini sürdürebiliyorsa, bizim alicenaplığımız, misafirperverliğimiz sayesindedir. Başka bir yerde, bu tür davranışlar sergileyen diplomatları bir gün bile barındırmazlar." diye konuştu.


ARŞİV ERDOĞAN'I MAHÇUP ETTİhttp://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2016/3/26/505125_resource/7.jpg


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler