Erdoğan'a 2 yeni başdanışman

Cumhurbaşkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayınlanma: 09.11.2018 - 08:17
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlıklarına Doç. Dr. İbrahim Kalın ve İsrafil Kışla atandı. Kararla birlikte Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atanan Kalın'a "Büyükelçi" unvanı verildi.

<haber-dikey:981770,979239,1133464>

Diyanet İşleri Başkanlığına ilişkin kararla, Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar'ın görevden alındığı bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığına yönelik atama kararıyla ise açık bulunan müfettişliklere, vergi müfettişleri Armağan Sütlüoğlu, Yakup Arslan, Selçuk Sönmez, Kadir Şahin, Emrah Arslan ve Ömer Faruk Toklu'nun atamaları gerçekleştirildi.

İsrafil Kışla kimdir? 

İşte, o isim hakkında TBMM resmi internet sitesi üzerinden edinilen bazı bilgiler

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak atanan İsrafil Kışla, 10 Mart 1959'da Artvin Şavşat'ta doğdu. Baba adı Sultan Süleyman, anne adı Emine'dir.

Yönetici; Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde yüksek lisans ve doktora yaptı.

İlim Yayma Cemiyetinde Genel Müdürlük ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
24. Dönemde Artvin Milletvekili seçildi. Kuveyt Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği yaptı. AKP Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısıdır.İngilizce, Gürcüce ve Arapça bilen Kışla, evli ve 5 çocuk babasıdır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler