Erdoğan’a Ahlat’ta saray yaptırmak için yeniden Meclis’e getirilen teklife bölge halkı tepkili
Bitlis Ahlat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Saray yapılmasına tepki gösteren bölge halkı, “Saray değil, fabrika yapın” dedi. Tüm ülkeyi etki altına alan bir ekonomik kriz döneminde saraya harcama yapılmasını eleştiren Ahlatlı Nejat Eriş, “Ahlat tarım bölgesi olmasına rağmen, tarım üreticisi borcun altında ezilirken saray yapılması olacak iş değil. İnsanlar işsiz, istihdam sağlayın. Memleket saray kaynıyor” diye konuştu.
TBMM Genel Kurulu’nda, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) iptal ettiği ancak farklı bir teklif içinde Meclis’e getirilen, Bitlis Ahlat’ta, Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı sarayı yapılmasına ilişkin eleştiriler sürüyor. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın “Adliye Sarayı da var. Saray deyince siz ne anlıyorsunuz? Biz milletin evi olarak görüyoruz” sözlerinin ardından bölge halkı saray değil, istihdamın artırılmasını istedi. Ahlat’ta tarımla uğraşan Eriş, “Memlekette bu kadar sorun varken, ekonomik kriz varken, millet dar boğazdayken saray yapıyorlar. Ahlat tarım bölgesi olmasına rağmen, tarım üreticisi borcun altında ezilirken saray yapılması olacak iş değil. Saray yapacağınıza fabrika yapın. İnsanlar işsiz, istihdam sağlansın” dedi. Ahlatta bulunan Çarho Mesire Alanı’nın da belediye tarafından Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyeti üyesi olduğu Okçular Vakfı’na verildiğini söyleyen Eriş, “Çarho bölgesi bir doğa harikası. Burası millet adına değil, bir şahsın adına değerlendirildi. Cumhurbaşkanı’nın oğlu geliyor, memleketin bir yerini kendine ayırıyor. Burada faaliyetlerini yürütüyor” ifadelerini kullandı.
‘BELEDİYE SARAYA ÇALIŞIYOR’
Emekli işçi C.A. da AKP’li Ahlat Belediyesi’nin Erdoğan’ın sarayı için tüm birimlerini kullanmasına tepki göstererek “Belediyenin bütün kamyon ve kepçeleri orası için çalışıyor. Belediyenin kendi halkına verdiği hizmet yeterli değil. Kimsenin sesi çıkmıyor. Yapılan sarayın çalışan işçilere istihdam sağlanması dışında bölgeye bir yararı olduğunu düşünmüyorum” dedi. Okçular Vakfı’na verilen alanda hayvanların otlatılamadığını kaydeden C.A., “Belediyeye söylesek bir köy yolu yapılmıyor. Ama oraya ne düzenlemeler yapıldı. Mera alanı okçuluk faaliyetleri yapılacak diye kapatıldı. Bu alan korucular tarafından içeriye hayvan girmesin diye korunuyor. Hayvanların otlamaları bittiğinde dinlenip su içtikleri dere yatağı da bu alanın içerisinde olduğu için şimdi hayvanlar bunu yapamıyor” diye konuştu.
‘RANTA KURBAN’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, “2019 Ocak’ta bir torba yasayla Ahlat’a saray yapılması için yasal düzenleme yapıldı. Daha sonra iptal edildi. Anayasaya aykırı diye iptal edilen bir düzenlemenin yeniden Meclis’e getirilmesi kabul edilemez. Tek adamın hırsı yüzünden Van Gölü kıyısı ranta kurban gidecek. Milyonlarca yurttaşımız ekonomik krizle uğraşırken tek adam için bir saray daha yapılmasın dedik. Siyasi partilere çağrımızı yaptık ama vicdanlarının sesini yine duymamayı tercih ettiler” dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Son seçim anketinde ayrım 1'in altında!
- 'Tepkiler sonrası' yeniden gözaltı!
- Ünlü hamburger zincirinden 'sağlık' skandalı!
- Apple ‘Sinan Ateş’ için ne diyecek?
- AKP’li isim bir şehre domuz eti yedirmiş!
- 'En güçlü Erdoğancılar bile...'
- MHP'yi işaret etti: 'Ucu Balgat'a çıktı!'
- Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
- İşte mesleklere göre zamlı maaş oranları...
- 'Şahsi banyomu kullandıktan sonra...'