Erdoğan'dan Davutoğlu'na 'memurumsun' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'nu toplayacağını söyledi. Başbakan Davutoğlu ve Arınç, daha önce Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'na başkanlık etmeyeceğini söylemişti.

Yayınlanma: 29.12.2014 - 14:43
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'nu 'Saltanat Sarayı'nda toplayacağını, toplantıya da kendisinin başkanlık edeceğini açıkladı.

"Türkiye Cumhuriyeti, Anayasa'nın çizmiş olduğu çerçeveler dahilinde yönetilen bir cumhuriyettir. Burası böyle rastgele bir kasaba devleti değildir" diyen Erdoğan, Anayasa'nın kendisine verdiği yetkiyi kullanacağını belirterek, "19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'nu Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplayıp, başkanlık edeceğim" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Davutoğlu'nu ve Arınç'ı böyle yalanladı - VİDEO

HEM DAVUTOĞLU'NU HEM DE ARINÇ'I YALANLADI

Erdoğan, bu açıklamasıyla hem Başbakan Ahmet Davutoğlu hem de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı yalanlamış oldu.

Daha önce Erdoğan'ın 5 Ocak'taki Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edeceğini açıklayan AKP'li Binali Yıldırım'ı yalanlayan Başbakan Davutoğlu, "5 Ocak'ta böyle bir toplantı yok" demişti. Arınç ise Davutoğlu'nun ardından yaptığı açıklamada, "Binali Bey İzmir Milletvekili olmanın dışında bir sıfat taşımıyor. Cumhurbaşkanı’nın sözcüsü de değil. Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında kalması gereken birlikte karar vermesi gereken bir konuda hiçbir sıfat taşımayan bir insanın 5 Ocak'ta Bakanlar Kurul, Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanacak demesi yanlıştır" ifadelerini kullanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler