Erdoğan'dan flaş koalisyon çıkışı: Eğer çözemezlerse

Cumhurbaşkanı Erdoğan TİM 22.Olağan Genel Kurulu ve ihracatın şampiyonları ödül törenine konuştu ve koalisyon açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 21.06.2015 - 16:37
Abone Ol google-news

Türkiye'nin zaman kaybına tahammülü yok diyen Erdoğan; 'Koalisyon hükümeti en kısa zamanda kurulmalıdır. Kimsenin egolarına yer vermemesi gerekiyor. Siyasetçiler bu işi çözemezse millet bu işi çözer." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

Türkiye'nin bir koalisyon hükümeti ile yönetilmesi kaçınılmaz. Temennimiz bir an önce hükümetin kurulması. Seçim sonrası ortaya çıkan bir tablo milletimizin takdiridir. Milletimiz bunu istiyorsa böyle olmalıdır.

Erdoğan'dan Bahçeli'ye: Önce oturdukları sandalyenin sorumluluğuna varsınlar

28 Haziran'da TBMM Başkanı ve Divan'ın seçimi var. Cumhurbaşkanı'na hükümet kurulamaması halinde erken seçim yetkisi var. 45 günlük bir süre var. Türkiye'nin zaman kaybı tahammülü yok. Koalisyon hükümeti en kısa zamanda kurulmalıdır. Kimsenin egolarına yer vermemesi gerekiyor. Siyasetçiler bu işi çözemezse millet bu işi çözer.

Cumhurbaşkanı olarak bu süreçte ben, milletimin arzusu konusunda yeni hükümetin bir an önce kurulmasını teşvik edeceğim.

"TALİMATA İHTİYACIM YOK"

Şunu da söyleyeyim. Birileri ikide bir çıkıp, 'Cumhurbaşkanı Anayasa'daki yerine çekilmelidir' gibi ifadeler kullanıyor. Ben Anayasa'daki yerimi gayet iyi biliyorum. Ömrümün 40 yılı Anayasa'nın verdiği yükümlülükleri, bulunduğum her makamda kullanarak geçti. Şu anda da Anayasa'nın bana verdiği görev ve yetki neyse, bu yetkiyi gayet iyi kullanmasını bilirim. Bunun için de birilerinin talimatına ihtiyacım yok.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler