Erdoğan'dan Gülen'e 'dön' çağrısı

Uluslararası Türkçe Derneği tarafindan düzenlenen "10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları" kapanış töreninde Başbakan Tayyip Erdoğan ABD'de bulunan Gülen Cemaat lideri Fethullah Gülen'e ismini anmadan "gurbetten dönmesi çağrısı"nda bulundu.

Yayınlanma: 14.06.2012 - 19:21
Abone Ol google-news

Seyrantape Türk Telekom Arena Stadı’ndaki töreni yaklaşık 60 bin kişi izledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın da izlediği kapanış törenindeki ışık ve lazer şovu katılımcıların beğenisini topladı. Gecede “10. Türkçe Olimpiyatları Özel Ödülü” Türkçe’ye yaptığı katkılar nedeniyle Başbakan Erdoğan’a verildi.

Başbakan Erdoğan törende yaptığı konuşmada, Nazım Hikmet’ten Abdurrahim Karakoç’ı anarak, Türkçe’nin gücünden örnekler verdi. Farklı dillerde ‘barış’ kelimesini söyleyen Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda isim vermeden ABD’de bulunan Fethullah Gülen’e mesajlar verdi. Başbakan Erdoğan, “Gurbet çok ağırdır. Gurbette olanı aramızda görmek istiyoruz. Gurbet garipliktir, anlamını ordan alıyor. O yüzden artık bu sıla hasreti sona ermeli. Hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğini anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret” diye konuştu.

1 Haziran tarihinde başlayan ve çeşitli kentlerde düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarında 135 ülkeden 1500 öğrenci yarıştı. Kendi ülkelerinin bayraklarıyla yarışmayı izleyen seyirciler renkli görüntüler oluşturdu. Gecede dereceye giren yarışmacılar şarkı, türkü, şiir ve stand up gösterileri sundu.

Fotoğraf: Arşiv


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon