Erdoğan'dan Lavrov'a sert Afrin yanıtı

AKp genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Afrin açıklamasına ilişkin; "Kime teslim edeceğimizi biz biliriz" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 10.04.2018 - 11:56
Abone Ol google-news

<video:956449>

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, Grup Toplantısı sonrası Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un "Türkiye Afrin'i Esad yönetimine teslim etsin" sözlerine de yanıt verdi.  Erdoğan: Kime teslim edeceğimizi biz biliriz" ifadesini kullandı.

Partisinin grubundaki konuşmasına geçen haftaki faaliyetlerini anlatarak başladı. Sanatçılarla birlikte Hatay Reyhanlı'daki Oğulpınar Hudut Karakolu ziyaretine değinen Erdoğan, sözü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na getirerek sert eleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması satırbaşlarıyla şöyle:

'Şimdi duydum ki Hatay'a gidiyormuş. Hayırdır ya?'

"Tabii bu durum birilerini rahatsız etmiş olmalı ki, oraya giden sanatçılarımıza olmadık ifadelerle hakaret etmeye kalktılar. Gerek biz gerekse sanatçılarımız hak ettikleri cevabı kendilerine verdik. Buna rağmen nasıl olur da bu ülkenin bir s anatçısın askerine desteğe giden sanatçıya kem söz edebilir. Aklımız almıyor. Bununla kalmadı tabii şahsıma olan hakaretler yine tavan yaptı. Yine bunlar karşısında maalesef zaman zaman 'Bunlara gereken cevabı siz vermeyin biz verelim' diyen arkadaşlarımız var. Tamam da sözün şiddeti önem arzediyor. Bunlarla ilgili olarak bulunduğumuz makam bu hakaretleri kabul eden makam değildir. Bulunduğumuz makam o kişilere akıllarının alacağı şekilde gerektiğinde cevabı vermesi gereken makamdır. Şimdi duydum ki Hatay'a gidiyormuş. Günaydın. Ne oldu? O zaman yapman gereken bir şey var. Postalın eksikse sana postal da gönderelim. Olur ya parka falan eksikse onu da gönderelim. Şunu bir defa bilmen lazım: Bu ülkede biz askerimizle doğduk, askerimizle yürüyoruz. Mehmetçiğimizle doğduk, Mehmetçiğimizle yürüyoruz.

Bay Kemal'e rağmen Zeytin Dalı Harekatı'nı yaptık

Afrin'de ne işiniz var, merkezine kadar sakın girmeyin' diyen kimdi? Siz değil miydiniz? Biz size rağmen Fırat Kalkanı Harekatı'nı; Bay Kemal'e rağmen Zeytin Dalı Harekatı'nı yaptık. Bu sabah itibarıyle 4 bin 071. Her halde gözyaşı dökmeyi unutmazsın. ONlarla zaten kol kola yürüdün, şimdi de gözyaşı dökmeyi ihmal etme. Kuzey Irak'ta etkisiz hale getirilen sayısı 337, yurt içinde etkisiz hale getirilenlerin sayısı 165. Bu mücadele sonuna kadar kararlılıkla devam edecek. Tek terörist kalmayıncaya kadar devam ettireceğiz. Aksi takdirde şehitlerimize bunun hesabını veremeyiz.

Yenikapı davetine önce 'hayır' dedi

Şu anda Bay Kemal ve onunla birlikte işbirliği yapan koalisyon ortaklarının böyle bir derdi yok, onların bu noktada hassasiyeti yok, onlar bundan anlamaz. Onların niyeti bu ülkeyi bölmek, parçalamaktı. Bay Kemal sen Hakkari'de miting yaptığın zaman bir tane Türk bayrağı var mıydı? O zaman bu malum partinin desteğiyle gittin miting yaptın. Sende o güç, irade yok; olsaydı biz seni oradan tanır, bilirdik. 15 Temmuz darbesi sonrasında Yenikapı mitingi için davet gönderdiğimizde önce 'Hayır' dedi, baskılar aldı, bunların sonucunda son akşam 'Tamam' dedi. Bunları milletime anlayayım ki, herkes cibiliyetini anlasın. Karakter başka bir meseledir. Bu davada özellikle devletine darbe yapacak, bu darbeye karşı tavır almak ayrı meseledir. Onun böyle bir meselesi yok. Adalet Yürüyüşü yapıyor değil mi, orada kimler var. Terör örgütleriyle kol kola yürüyor. Bunun hesabını sorma zamanı geliyor. Sandık önümüze geldiği zaman bunun hesabını sormaya var mıyız?

Erdoğan: Müsaade edin de Akkuyu Nükleer Santrali

Salı günü ülkemiz açısından tarihi bir hadiseye şahitlik ettik. Nedir bu? Türkiye'de bir ilk ve bu ilki kim yapıyor? AK Parti iktidarı yapıyor. O da Mersin Akkuyu'da Türkiye'nin 60 yıllık rüyası olan ilk nükleer güç santralinin temelini Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin ile birlikte canlı bağlantıyla attık. 4 etabı olan bu güç santralinin yatırım bedeli yaklaşık olarak 22 milyar doları bulacak. Akkuyu Nükleer Güç Santrali t üm reaktörleriyle devreye girdiğinde Türkiye'nin elektrik tüketiminin yüzde 10'unu tek başına orası karşılayacak. İlk ünitesini 2023 yılında devreye almaya hedeflediğimiz bu santral ile Türkiye dünyada az sayıdaki ülke arasına girmeyi başarmış olacaktır. Ondan sonra inşaallah ikinci, üçüncü projemiz arka arkaya devreye girecek. En son teknolojiyle üretilecek bu santralin milletimize hayırlı olmasını istiyoruz.

Erdoğan, İsmet Yılmaz'ı kürsüye çağırıp uyardı - VİDEO

'Doğu Guta'da katliam yapanlar bedelini ağır ödeyecekler'

Türkiye-Rusya ve İran arasında bir dönüm noktası olan zirveleri ve aramızdaki yakın işbirliğini devam ettirmekte kararlıyız. bununla kalmıyoruz. İnşallah üçüncüsü Tahran'da olacak. Bununla beraber şunu da söylemem lazım; Doğu Guta'da katliam yapanları kınıyorum, lanetliyorum. Kimden gelirse gelsin bu katliamı yapanlar bedelini ağır ödeyeceklerdir. Bununla ilgili görüşmelerimizi de sürdürüyoruz. Dün Sayın Putin ile bir telefon görüşmem oldu, görüşmeler aynı şekilde devam edecek.

Polis teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü bugün kutluyoruz. Bunca yıldır verdiği şehitler, şehitlerimize rahmet, ailelerine sabırlar temenni ediyorum; polis kardeşlerime de Allah'tan başarılar niyaz ediyorum.

Erdoğan, kendisini destekleyen slogan atanlara "Sürekli sloganla konuşmamın hassasiyetlerini bozmayalım" diyerek karşılık gösterdi.

ERDOĞAN SLOGAN UYARISINDA BULUNUP ÖSO MİLİTANI İLE KILIÇDAROĞLU'NU KIYASLADI - VİDEO

<video:956450>

"Gabon 3 tane önemli FETÖ’cüyü ülkemize teslim etti"

Gabon 3 tane önemli FETÖ’cüyü ülkemize teslim etti. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Kosova’dan 6’sını aldık. Şimdi Gabon’dan 3’ünü aldık. MİT kovalıyor. Şimdi bakalım yenisi nereden çıkacak.

"Roman kardeşlerimizi tahrik etmek"

Bu zat geçtiğimiz günlerde Roman vatandaşlarımızla bir araya gelmiş. İyi de etmiş. Grup kürsüsünde kendin çal kendin oyna diye zırvalayacağına hiç değilse gerçek hayatın içine girmiş. En makul işi bile skandal haline getimeyi başarıyor. Bu zat Suriyeliler için 'Çocuklar dilenci, kadınların ne olduğunu bir araştırın' demişti. 'Vatana ihanet 1.5 milyon Suriyeliyi Türkiye'ye sokmaktır' demişti. 'Suriyelileri kendi ülkelerine göndereceğiz' demişti. Bu yıl ise Suriyeli sayısına ve bunlar için harcanan paraya kafayı taktı. İlgili kurumlara sorsa tam sayıyı alacak.

Sen olsa olsa adamlarını Esed'e gönderirsin sonra da sen yanına gidersin. Biz ikaz ettik olmadı olmayınca da ilişkimizi kestik. Suriyelilere verilen ayda 200-250 liraya dahi tahammül edememiştir. Şimdi de roman vatandaşlarımızla Suriyelileri kıyaslayarak karakterini ortaya koymuştur. Yarın roman kardeşlerimizle bu şahsa hak ettiği cevabı vereceğimize inanıyorum. Benim doğduğum büyüdüğüm mahalle roman kardeşlerimledir. Açık net, gizlemeye gerek yok.

Dünyada ırkçı siyasetin yükselişe geçip de huzurun arttığı bir ülke örneği yoktur. 20 Alman polis Yusuf'un üzerine çöreklendi. O o haliyle bile oradan mesajı gönderiyordu. Türk işçisi oradan çekim yapıyor 'Çek gardaş çek Türkiye'ye gönder' diyordu. Kendisiyle görüştüğümüzde 'Başkanım siz yanımızdasınız, buralar için endişe etmeyin sonunda biz kazanacağız' diyordu. 20 polis bir Türk'ü halledemiyor.

Gözümüzün nuru çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Üzerine titrediğimiz çocukların risklerden korunması bizim için çok önemli. Hele hele masumiyetin simgesi çocuklarımızın istismara uğramasına asla tahammül edemeyiz. Biz insanlık suçu olarak gördüğümüz çocuk istismarının önlenmesi için her türlü tedbiri almakta kararlıyız. Yoğun bir çalışma ortaya koyduk. Sonuçta ortaya acil eylem planı ortaya çıktı. Çocuk istismarıyla ilgili cezaları ağırlaştırılan kanuni düzenleme de Meclis Başkanlığına sunuldu. Üst ceza sınırı 20 yıldan 40 yıla kadar çıkartılıyor. Suçun nitelikli olması halinde ceza müebbete veya ağırlaştırılmış müebbete kadar yükseltilecek. Sıkıysa bundan sonra da bu yola tevessül etsinler. Artık budan sonra ömürleri eczaevinde geçer orada çürürler.

Bu zat 2014’te Suriyeliler için ‘çocuklar dilenci, kadınların ne olduğunu bir araştırın’ demişti. 'Vatana ihanet etmek, 1,5 milyon Suriyeliyi topraklarımıza sokmaktır' demiştir. 2016’da bu defa 'Suriyelilerin yer altı dünyasının önemli aktörleri olacağı' kehanetinde bulunmuştu. Hatta hızını alamayıp, demokrasi bakımından Suriye ile Türkiye’yi karşılaştırmıştı. Bu yıl ise Suriyeli sayısına ve bunlar için harcanan paraya kafayı taktı. Halbuki ilgili kurumlara sorsa tam sayıyı alabilir. Şehit olan ÖSO mensubunu bu adam yok saymıştı. İşte Afrin’deki ÖSO’nun komuta kademesinde ziyaretime geldiler. Konuştuk ve arkadaşlarımın takdimlerini aldım. Takdimlerden sonra kendilerine birer hediyem vardı. Ve enteresan, komutanlardan bir tanesi, rütbe albay. Dediler ki, bu komutan bu cephedeki en fedakarlarda bir tanesi. Hayırdır dedim… 'Ameliyatla karnını aldılar' dedi. Nasıl bir şey dedim ya, açın bakayım bir göreyim. Ve açtılar. Hakikaten tamamıyla bu kısım, operasyondan geçmiş. Tabi sadece o değil, omuzdan kalçadan her taraftan mermiler almış. Fakat sevgili kardeşlerim, durmamış. Daha sonra tekrar cepheye gitmiş ve şu anda yine cephede.

'CHP'NİN DEVRİ YAKINDA KAPANACAKTIR'

Ve Türk milletinin nevi şahsını oluşturan o çeşitlilik bize mahsustur. Lafa gelince sosyal demokrat olduğunu söyleyen, fakat her tarafından buram buram faşizm akan bu partinin ve başındaki zatın devri inşallah yakında kapanacaktır. Hiç endişe etmeyin.

'SIKIYSA BUNDAN SONRA BU YOLA TEVESSÜL ETSİNLER'

Çocuklarımızın istismara uğramasına asla tahammül edemeyiz. Bu konuda yoğun bir çalışma ortaya koyduk. Ortaya istismarın önlenmesi acil eylem planı ortaya çıktı. Kapsamlı hususlar yer alıyor. Kanuni düzenleme de Meclis Başkanlığımıza sunuldu. Çocuklara cinsel istismar suçunun üst sınırı 20 yıldan 40 yıla kadar çıkarılıyor. İstismarın nitelikli olması durumunda Ceza müebbet ve ağırlaştırılmış müebbete kadar yükseltilebilecek. Sıkıysa bundan sonra bu yola tevessül etsinler. Kimyasal kastrasyon da uygulanabilecek.

'DAĞDA ARADIMIZ AVRUPA'DA KARŞIMIZA ÇIKIYOR, BIKTIK'

Demokrasinin ve özgürlüklerin kalesi olduğu' iddiasıyla yola çıkan Avrupa'nın, terör örgütlerinin oyuncağı haline dönüştüğünü görmenin üzüntüsü ve öfkesi içerisindeyiz. Bizim dağda aradığımız terör örgütü mensuplarının, Avrupa ülkelerinin caddelerinde karşımıza çıkmasından artık bıktık, usandık.
Ayrıca Erdoğan, kendisini destekleyen slogan atıp sözünü kesen partililere "Sürekli sloganla konuşmamın hassasiyetlerini bozmayalım" diyerek karşılık verdi.

Proje bazlı teşvik sistemi

Dün külliyemizde yaptığımız törenle proje bazlı teşvik sistemini tanıttık. 2011 yılında hazırlıkları tamamlanan 19 firmaya ait 23 projeye ilişkin teşvik belgelerini sahiplerine teslim ettik. Yatırım bedeli 135 milyar TL, doğrudan istihdamı 34 bin kişi, dolaylı istihdamı 134 bin kişi olan bu projelerle ihracatımızı 6 milyar doların üzeride artırıyor, ithalatımızı da 12 milyar doların üzerinde azaltıyoruz. Böylece geçen yıl 47 milyar doları bulduğu için eleştiriye uğradığımız cari açığımızda 19 milyar dolarlık bir iyileştirmenin temelini atmış bulunuyoruz. 

Erdoğan'dan İsrail eleştirisi yaparken cinsiyetçi söylemlerde de bulundu

Erdoğan, 'Filistinli cesur kız' olarak bilinen 17 yaşındaki Ahed Tamimi'nin İsrail'de 8 ay hapse mahkum edilmesini eleştirirken cinsiyetçi bir söylemde bulunarak şu ifadereri kullandı:

İsrail'de o kızımızı gördünü değil mi? 8 aya mahkum ettikleri kızımızı... Ona yaptıkları sözlü tacizle o duruşu gördünü değil mi? İşte mese o. O yavrumuz, o kızımız... Odada bir başka bayan polis yok. O erkek, tabi görünüşte erkek, onu da söyleyeyim size...

"Kime teslim edeceğimizi biz biliriz" - VİDEO

<video:956492>

Grup toplantısı sonrası gazeteceilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Afrin açıklamasına ilişkin de yanıt verdi. Erdoğan Afrin'i kime teslim edeceğimizi biz' biliriz dedi.

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon