Erdoğan'dan skandal istifa açıklaması

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Recep Tayyip Erdoğan ortak basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki 'Barış Katliamı' sonrası 4 gündür devam eden suskunluğunu bozarak saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan: "Bir yerlerde mutlaka bir zafiyet eksiklik vardır. Her olayda hemen istifa mekanizmasını çalıştırmak doğru değil" dedi.

Yayınlanma: 13.10.2015 - 19:28
Abone Ol google-news

<video:387462>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin birliğine yönelik bu terör saldırısını bir kez daha kınıyorum. Bu saldırı Türkiye'ye yapıldı. Saldırının hedefi oradaki vatandaşlarımızla birlikte milletimizin tamamıdır" şeklinde konuştu.



Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Silvan'da ekmek almaya giderken bombayla öldürülen Fırat ile Bismil'de roketle öldürülen Elif için de, Suruç'ta ve Ankara'da hayatını kaybedenler için de yüreğimiz aynı samimiyetle yanmaktadır. Biz ölümler arasında ayrım yapmadığımız gibi, katiller arasında da ayrım yapmıyoruz. Tüm terör örgütleri bizim gözümüzde aynı derecede alçaktı ve canidir."

"Saldırıyla ilgili, Devlet Denetleme Kurulu’nu görevlendirdim. Kapsamlı bir araştırma yapılması talimatını verdim."

"Ülkemizde faili meçhuller dönemi kapandı. Ankara'daki terör saldırısının failleri de yakalanacaktır."

"Ankara Garı'ndaki saldırı bizim için sınavdır, sınamadır."

"Sadece maşalar değil, onları kullanan güçler de mutlaka ortaya çıkarılmalıdır."

"Milletce sabrımızın sınandığı bu dönemde, 78 milyon olarak hepimize düşen çok önemli görevler var. Diğer tüm hesaplarını bir kenara bırakıp ülkesini düşünenler ile başka hesapların dümen suyuna girmiş olanların ayırt edildiği günlerden geçiyoruz. Bu dönem bir turnosol kağıdı."

Milletçe beraberliğimizin, kardeşliğimizin sınandığı bu dönemde hepimize düşen önemli görevler var. Olay yerine gidip 1 Kasım'ı işaret edenlere şahit olduk. Dayanışma içinde olmamız gereken bir günde kendisine uzatılan eli havada bırakanları unutmuyoruz.

"Ortada bir delil yokken suçlu yarışına girenlerin samimiyetsizliklerini görüyorum. Olay yerindeki kan dahi kurumamışken, seçim gününe işaret edenleri, şiddetle izliyorum."

"Televizyon ekranlarında, sosyal medyada milleti kışkırtan ve kalemini silah gibi kullananları gördük."

"Türkiye'de yazılı ver görsel medya, şahsım, eşim ve çocuklarım başta olmak üzere her türlü hakareti yapmaktadır. Cumartesi ile ilgili olan hadiseyle ilgili derin devlet deniyor. Bu neye göre söyleniyor? Bilgiyle değil dedikoduyla konuşuluyor. Derin devlet diyenler aslında kendini gizliyorlar. Saldırının ardında kimler varsa ortaya çıkacak."

"MUHAKKAK Kİ BİR HATA BİR YERDE VARDIR"

Bu tür faaliyetlerin içerisinde terör ve terörle mücadele noktasında hiçbir zafiyetin olmaması iddiasını ben yüksek tonda bir yaklaşım olarak görürüm. Muhakkak ki bir hata bir yerde vardır. Bunun boyutu ne kadardır, bu da incelemeler esnasında ortaya çıkacaktır. El ovuşturmadan önce neticeye gitmemiz lazım. Bütün DNA testleri bunları tespit edebilmek için yapılıyor. Günler öncesine, aylar öncesine gidilip ülkemizde değişik eylemlerde bulunmaya yönelik hazırlıkların yapıldığı, Suriye kaynaklı olduğuna dair bazı istihbaratlar var. İstihbarat örgütü bu bilgileri zaman zaman dinlemeden, insani kaynaklardan alır. Bu çalışmaları yapmak suretiyle bu tür adımlar yapılmıştır. Eksikler var mıdır, yok mudur, bunların üzerine de ayrıca gidilecektir. Çalışmalarını, görüşmelerini yaptık. Daha da genişletilerek devam ediliyor.

"HER OLAYDA İSTİFA MEKANİZMASINI ÇALIŞTIRMAK DOĞRU DEĞİL"

(Adalet ve İçişleri bakanlarının istifası) Her olayda istifa mekanizmasını çalıştırma anlayışı doğru bir yaklaşım değildir. İstifasını versinler diye yaklaşırsanız, şu ortaya çıkar: Biz devlet yönetiyoruz, insanız, hepimizin hatası olabilir. Bir siyasi partiye genel başkan neden olunur. Siz partiyi iktidara taşıyamıyorsanız, neden istifa et dendiğinde etmiyorsunuz. Bu durumda istifa söz konusu değil ama istifa bekliyorsunuz. Yüzde 100 başarı bekliyorsunuz, olmayabilir.

Bu arkadaşlarımız ülkenin dört bir yanında terörle mücadele veriyor. Valilerimiz, emniyet genel müdürlerimiz bu mücadelenin içindeler. Hemen istifa ile çözüm bulamazsın. Nerede eksiğimiz var, onu tespit edelim, görevi ihmal söz konusuysa atılması gereken adımı başarı için başbakan da atar, ilgili birimler de atar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler