Erdoğan'dan 'sosyal mesafe'siz miting

Koronavirüs salgınının tırmanışa geçtiği son dönemde Erdoğan'ın Giresun'da düzenlediği mitingten kaygı veren görüntüler geldi.

Yayınlanma: 31.08.2020 - 16:59
Erdoğan'dan 'sosyal mesafe'siz miting
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sel felaketine uğrayan Giresun'da afet bölgesini gezip incelemelerde bulundu.

Erdoğan, daha sonra selin en çok vurduğu Dereli ilçesinde toplanan kalabalığa seslendi. Sel sonrası zararların giderilmesi için verilecek destekleri açıklayan Erdoğan, "Rabbimiz dünyayı bir düzen üzere kurmuştur. Bu düzende tabiatın hakkı vardır. Tabi insanın hakkı vardır. Tabiatın hakkına riayet etmediğinizde bunun sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalırsınız. İnsanın hakkına riayet etmediğinizde bunun vebaliyle karşı karşıya kalırsınız" ifadelerini kullandı.

Coğrafyanın zorluğunun ve arazinin kıtlığının ve nüfusun artışı inkar edilemez bir gerçek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Şimdi bize burada rezerv alan lazım. Dereli'de böyle rezerv alan bulmak zor. İnşallah devlet ve millet olarak el ele verip bundan sonra dünyanın kadim işleyişine uygun şekilde şehirlerimizi geliştireceğiz" die konuştu.

'VİRÜS 30 AĞUSTOS'TA VAR ERTESİ GÜN YOK'

Erdoğan'ın seslendiği kalabalıkta koronavirüs salgınına karşı 'sosyal mesafe' kuralına ise uyulmadığı görüldü. CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, ortaya çıkan görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşırken "Pandemi sebep gösterilerek 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına izin verilmeyen ülkemizde sosyal mesafe kuralları hiçe sayılarak;bir gün sonra 31 Ağustos’ta Giresun’da yapılan Akp Genel Başkanının mitingi...." diye yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler