Erdoğan'ın eski danışmanı: Mansur Yavaş üzerinde kurulan baskı Erdoğan'a yaşatılanlara benziyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını da yapan Karar yazarı Akif Beki, vatandaşın CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş üzerinde baskı kurulduğunu düşündüğünü yazdı. Beki, bu baskının Erdoğan'a 1994'te yaşatılanlara benzediğini söyledi.

Yayınlanma: 23.03.2019 - 12:30
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında 1994 yılında, kaçak evde oturduğu iddia edilmişti. O dönem "İstanbul böyle bir adaya emanet edilemez" denilmiş, Erdoğan seçimden çekilmeye çağrılmıştı.

Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını da yapan Karar yazarı Akif Beki, bugünkü "Ankara değişim istiyor eyvallah da!" başlıklı yazısında bu konuşa da değinerek özetle şunları kaydetti:

"1994'te, kaçak evde oturduğu iddiaları kullanılarak 'İstanbul böyle bir adaya emanet edilemez' diye Erdoğan'ın seçimden çekilmeye çağrıldığını hatırlatan dahi çıktı karşıma. Yavaş üzerinde kurulan 'çekil, başkenti böyle birine teslim edemeyiz' baskılarını da aynen Erdoğan'a yaşatılanlara benzetiyorlar. Haksızlığa ve saldırıya uğruyor algısının, CHP'den adaylığını sindirememiş seçmeni de savunmaya geçirdiği, Yavaş'ı sahiplenmeye ve etrafında birleşmeye ittiği analizi, yabana atılabilir mi? Ama Erdoğan gibi ona da seçim kazandıracağı garanti mi, tarih bir kez daha tekerrür eder mi derseniz, cevabı sandıkta."

<haber-yatay:1304280,1304243,1302228,1302083>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler