Eroğlu'ndan sulama açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yapılan hesaplamalara göre sulama yapılan tarım arazilerinden 4 ile 13 kat arasında daha fazla gelir artışı olduğu belirterek, ''Bunun için bölgede sulama barajları ve göletlere önem veriyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 14.09.2011 - 08:42
Abone Ol google-news

Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçesindeki barajlarda incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu açıklamada bulundu.

Van'da sulama barajları ve göletlere büyük önem verdiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, sulama yapılan arazilerden elde edilen ürün miktarında, önemli artışın olduğunu bildirdi.
Bölgede yapılan hesaplamalara göre, sulama yapılan arazilerden sağlanan ürün miktarının sulama yapılmayan arazilere daha fazla olduğunu belirterek, ''Sulama yapılan tarım arazilerinden 4 ile 13 kat arasında daha fazla gelir artışı oluyor. Bunun için bu bölgede sulama barajları ve göletlere önem veriyoruz. Bu rakamlar sulaması yapılan tarım arazilerinin önemini gösteriyor. Vatandaşın refah seviyesini artırmak için gelir seviyesini artırmak gerekiyor'' dedi.
 

Morgedik Barajı'ndan 180 bin dekar alan sulanacak

Van'ın Erciş ilçesinde inşaatı devam eden Morgedik Barajı'nın tamamlanması halinde bölgede 180 bin dekar alanın sulanabileceğini vurgulayan Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:
''Bu büyük arazinin sulanması için barajın 2012 yılının ekim ayına kadar tamamlanması talimatını verdim. Bir taraftan bu baraj tamamlanmaya çalışılırken, diğer taraftan sulama projeleri yapılacak. 2013 yılından itibaren sulama kanallarının inşaatı yapılarak, arazilerin sulanmasına başlanacak. Bu barajın üzerinde, aynı zamanda 10 megavat kurulu güce sahip hidroelektrik santrali yapılarak buradan elektrik elde edilecek.''

Bakan Eroğlu, Morgedik Barajı'nın yanısıra başta Gürpınar olmak üzere çok sayıda sulama projesinin de devam ettiğini bildirdi.

Eroğlu, sel taşkınlarına karşı çok sayıda derenin ıslahı çalışmasının da devam ettiğini ifade ederek, gerekli ödeneklerin ayrıldığını, bu yıl sonuna kadar yaklaşık 20 derenin ıslahının tamamlanmış olacağını söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler