Ertin Akgüç yaşamını yitirdi

Cumhuriyet Gazetesi'nin mali işler danışmanı Ertin Akgüç için ilk tören 16 Mayıs Perşembe günü Cumhuriyet gazetesinin Şişli'deki merkez binasında gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 14.05.2013 - 11:01
Abone Ol google-news

2005-2012 yılları arasında Cumhuriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve murahhas üyeliği yapmış olan, 2012’den bugüne dek de Cumhuriyet Gazetesi Mali İşler Danışmanlığı yapan Ertin Akgüç (73) geçirdiği beyin travması sonucu bugün yaşamını yitirdi. Akgüç için ilk tören 16 Mayıs perşembe günü saat 12.00’de Cumhuriyet Gazetesi'nin Şişli’deki binasında gerçekleştirilecek. Ardından Şişli Camisi’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazı sonrası Ertin Akgüç, Yeni Kilyos Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Cumhuriyet Gazetesi Mali İşler Danışmanı Ertin Akgüç, 10 Mayıs Cuma günü geçirdiği beyin travması sonucu hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Akgüç, yapılan tüm müdahalelere karşın bugün yaşamını yitirdi.

 

Ertin Akgüç kimdir?

29 Temmuz 1940 yılında Ankara’da dünyaya gelen Ertin Akgüç, 1962 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Maliye bölümünden mezun oldu. Uzun yıllar Koç Holding bünyesindeki şirketlerde yöneticilik yapan, Aygaz Genel Müdürlüğü, HAVAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı, Ciner Holding şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği, Çağ Pazarlama’nın yönetim kurulu başkanlığı gibi çeşitli kurumlarda görev alan Ertin Akgüç, 2002 yılında Yenigün Haber Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 2005 yılında ise Yenigün Haber Ajansı Yönetim Kurulu başkanlığına getirilen Ertin Akgüç bu görevinden geçen yıl ayrıldı. Sezgin Akgüç ile evli olan Ertin Akgüç’ün İskender ile Burak adında iki oğlu bulunuyor. Ertin Akgüç, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Öztin Akgüç'ün de kardeşi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler