Eş değiştirme sitesi hacklendi

ABD’de 37 milyon üyesi olan eş değiştirme (swinger) sitesi hacklendi. Çiftlerin tüm kimlik bilgileri hatta cinsel fantezi içerikli yazışmaları bile hacker’ların eline geçti.

Yayınlanma: 22.07.2015 - 13:07
Abone Ol google-news

Evli kişilere çöpçatanlık ve eş değiştirme hizmeti veren ABD merkezli Ashley Madison internet sitesi, bilgisayar korsanları tarafından hack’lendi ve üye bilgileri çalındı. Korsanlar üyelerin kredi kartlarının yanı sıra ‘cinsel fantezileri dahil’ bütün bilgilerini ele geçirdiklerini iddia ediyor.

Sitenin güvenlik ağı sorumluları ise her ne kadar sisteme bir sızma olsa da bilgisayar korsanlarının tüm bilgilere erişemediğini ifade ediyor.

Ashley Madison sanal güvenlik uzmanı Brian Krebs, site üyelerinin küçük bir bölümünün üyelik bilgilerinin internette ifşa edildiğini açıkladı.

Kendilerini Impact Team (Darbe Takımı) olarak tanımlayan bilgisayar korsanları, üyelerin adreslerinden kredi kartı bilgilerine kadar tüm detaylara eriştiklerini savunuyor. Korsanlar, daha önce siteye üye olup üyeliklerini kapatanların kişisel bilgilerine dahi eriştiklerini ifade ediyor.

‘Hayat kısa haydi gel...’

Sloganı “Hayat kısa haydi bir yasak ilişki heyecanı yaşayalım” olan Ashley Madison’un 37 milyondan fazla üyesi var. Sitenin sahibi olan Avid Life Media şirketi yaptığı yazılı açıklamada “Suç teşkil eden üye bilgilerinin ele geçirilmesi olayı nedeniyle özür dileriz. Site yeniden güvence altına alınmış ve izinsiz giriş yapılan açıklar kapatılmıştır. Bu siber terörizm eylemini gerçekleştiren herkes yaptıklarından sorumlu tutulacaktır” dendi.

Mayıs ayında da bir diğer çöpçatanlık sitesi Adult Friend Finder bilgisayar korsanlarının saldırısına uğramış, binlerce üyenin bilgileri internet ortamında ifşa edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler