Eski AKP'li milletvekili İşbilen tutuklandı

GÜLEN cemaatine yönelik ana soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski AKP milletvekili İlhan İşbilen, Gülen’in kuzeni Kazım Avcı ve Bank Asya Yönetim Kurulu Üyesi Dilaver Azim tutuklandı.

Yayınlanma: 14.12.2015 - 15:55
Abone Ol google-news

Fethullah Gülen ve cemaati hakkında yürütülen ana soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski AKP İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, Gülen’in kuzeni Kazım Avcı ve Bankasya Yönetim Kurulu Üyesi Dilaver Azim ile bir kişi nöbetçi sulh ceza hâkimliğince tutuklandı. Bankasya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çelik serbest bırakıldı. Emniyette sorgulanan Avcı’ya, “PKK terör örgütü elebaşı Öcalan’ın öldürülmesini teklif ettiniz mi? Bu yönde kimden talimat aldınız?” şeklinde sorulması dikkat çekti. Avcı, “Böyle bir planım ve amacım kesinlikle söz konusu değildir” dedi.

Dağlıca ve Aktütün

Dağlıca ve Aktütün saldırılarıyla ilgili Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan ANFA Güvenlik Genel Müdürü emekli Albay ile görüştüğü anımsatılan Avcı’ya “FETÖ’nün bölücü örgütün yaptığı baskınlar ile ilişkisi ve irtibatı nedir” sorusu yöneltildi. Avcı ise söz konusu kişiyle böyle bir sohbetinin olmadığını iddia ederek “PKK terör örgütü ile FETÖ’nün arasındaki irtibat ve ilişkisi olduğu hakkında hiçbir bilgim yoktur. FETÖ örgüt değil zaten” dedi.

Papa’yla ne görüştünüz?

Savcı Serdar Coşkun, İlhan İşbilen’e 1998’de Fethullah Gülen ile Papa 2. Jean Paul ile arasında geçen görüşmeyi sordu. İşbilen’in de katıldığı Vatikan’a yapılan ziyaretin amacını, ziyaretin sonucunu ayrıntısıyla anlatmasını istedi. Savcı Gülen’in Papa’nın elini öpüp öpmediğini de sordu. Görüşme talebinin Vatikan Büyükelçiliği’nden geldiğini söyleyen İşbilen, resmi ziyaret sırasında katılımcıların çoğunun Papa’nın elini öptüğünü ancak Gülen’in böyle bir teşebbüste bulunmadığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler