Eski Türk filmleri afişleri Airport Outlet Center'da sergileniyor

İstanbul Bakırköy’de bulunan Airport Outlet Center’da 15 Kasım tarihinde Eski Türk Filmler Afişleri sergisi açılacak. Sergi, 30 Kasım 2012 tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

Yayınlanma: 08.11.2012 - 16:06
Abone Ol google-news

Airport Outlet Center, Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane işbirliği ile gerçekleştirilen film afişleri sergisinde ilk renkli Türk filmi olan Muhsin Ertuğrul imzalı “Halıcı Kız” filmini afişi de yer alacak. Sergide 1960-70 ve 80’li yıllara damgasını vuran, bir çocuğumuzun çocukluk ve gençlik yıllarında kimi zaman kahkahalarla kimi zamanda göz yaşları içinde izlediğimiz 100’e yakın filmin afişi bulunacak.

Sergilenen afişler arasında Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın başrollerini üstlendiği “Selvi Boylum Al Yazmalım”, Kemal Sunal’ın “Ortadirek Şaban” ve “Salako”su, Fatma Girik’in büyük bir ustalık ile oynadığı “Boş Beşik”, “Şoför Nebahat”, “Yılanların Öcü”, Hülya Koçyiğit’in “Susuz Yaz”ı, Şener Şen’in oyunculuğu ile göz doldurduğu “Züğürt Ağa”sı, “Arabesk”i, Zeki Alasya ve Metin Akpınar’ın “Aslan Bacanak”ı, “Petrol Kralları”, Müjde Ar’ın “Salvar Davası” “Teyzem”i, “Fahriye Ablası” da sergilenen afişler arasında yer alıyor.

Film afişleri sergisinde ayrıca Yeşil Çam’ın birbirinden değerli oyuncusu olan Münir Özkül, Adile Naşit, Tarık Akan, Halit Akçatepe, Oya Aydoğan gibi geniş oyuncu kadroların sahip olan Neşeli Günler, Aile Şerefi, Hababam Sınıfı, Toşun Paşa, Mavi Boncuk, Köyden İndim Şehre gibi filmlerinin afişleri de sergilenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler