"Et ithalatını durdurun"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, et ithalatı ihalesiyle ilgili olarak hükümete çağrıda bulunarak, "Geçersiz ihalelerle yapılan et ithalatını derhal durdurun" dedi.

Yayınlanma: 06.05.2010 - 11:17
Abone Ol google-news

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, "Adrese teslim ihale iddialarını güçlendiren büyük bir skandala dikkat çekiyoruz" ifadesini kullandığı açıklamasında, şu soruları yöneltti:

"Et ve Balık Kurumu daha yetkilendirilmeden ihaleye çıkarak suç işlememiş midir?
İhale şartnamesinde etlerin 10 gün içinde teslimi şart koşulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı bu kararnameyi daha geç bir tarihte imzalasa ne olacaktı?

Hükümet, Gümrük Birliği anlaşmasında olmasına rağmen, "deli dana" hastalığı nedeniyle yıllardır et ithalatı yapmadığımız Avrupa Birliği'ne verilen sözü mü tutmaktadır?
Türk insanı 'helal et' adı altında, AB ülkelerinde bekletilme tarihi onlar için dolmuş etleri mi yiyecek?

Bu kadar büyük bir ithalat organizasyonunu, elinde sadece sekiz kombinası kalan, dokuz satış mağazası olan ve 7 bin 500 ton saklama kapasitesine sahip depolarıyla Et ve Balık Kurumu yapabilir mi?"

"Buradan hükümete çağrı yapıyoruz" diyen Çıray, "Geçersiz ihalelerle yapılan et ithalatını derhal durdurun. Yandaş Avrupalılara aktarılacak kaynakları hayvancılarımıza verin" dedi.
DP Genel Başkan Yardımcısı Çıray açıklamasında, hükümetin hayvancılığı bitirecek noktaya getirdiğine ve hayvancılığın can çekiştiğine de dikkat çekti.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ:

Hükümet yanlış yolda

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler