EURO 2020 | Danimarka, Galler'i 4-0 mağlup etti

EURO 2020 son 16 turundaki ilk maçta Danimarka, Galler'i Joakim Mahle, Martin Braithwaite ve Kasper Dolberg'in iki golüyle 4-0 mağlup etti.

Yayınlanma: 26.06.2021 - 20:43
EURO 2020 | Danimarka, Galler'i 4-0 mağlup etti
Abone Ol google-news

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda Danimarka ve Galler, Hollanda'da karşı karşıya geldi.

Maça baskılı bir oyunla başlayan Galler, 10. dakikada gole yaklaştı. Gareth Bale’in sağ kanattan ceza sahasında girdiği pozisyonda çektiği şut, az farkla dışarı çıktı. Baskılı oyununu sürdüren Galler, yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi.

Maçın 26. dakikasında sol kanattan içeriye giren Kasper Dolberg, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Galler’de Connor Roberts, 40. dakikada topu oyunda tutmak isterken sağ bacağından sakatlandı.

Yapılan kontrollerin ardından genç oyuncu maça devam edemezken yerini Neco Williams’a bıraktı. İlk yarının son dakikasında Mahle ile gole yaklaşan Danimarka, pozisyondan yararlanamadı ve ilk yarı 1-0 sonuçlandı.

İKİNCİ YARININ BAŞINDA FARK İKİYE ÇIKTI

Maçın ikinci yarısının ilk dakikalarında Danimarka’dan Braithwaite sağ kanattan taşıdığı topu cezasına çevirdi. Ceza sahası içinde Galler’den Neco Williams topu uzaklaştırmak isterken yaptığı hata sonucunda topu Kasper Dolberg’e yolladı ve Danimarkalı oyuncu, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

İkinci gol sonrasında baskını artıran Galler, 53. dakikada Daniel James’in ortasında gole yaklaştı. James’in sağ kanattan yaptığı ortada Gareth Bale’in kafa vuruşu kaleyi bulmadı.  

HARRY WILSON KIRMIZI KART GÖRDÜ

Farkı azaltmaya çalışan Galler, Danimarka kalesinde etkili olamazken yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Danimarka, maçın son dakikasında Joakim Mahle'nin golüyle farkı üçe çıkarttı. Galler'de maça ikinci yarıda dahil olan Harry Wilson ise yaptığı sert müdahale sonrasında kırmızı kart gördü.

Uzatma bölümünün son dakikasında Martin Braithwaite, farkı dörde çıkaran golü kaydetti. Yaklaşık 2 dakikalık VAR incelemesinin ardından ofsayt kararı çıkmadı ve skor 4-0'a geldi.

Adını bir üst tura yazdıran Danimarka çeyrek finalde Hollanda-Çekya maçının galibiyle karşılaşacak.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler