Evlenip Avrupa'ya gidenler dikkat!

İsviçre'de mahkeme, evlilik yoluyla İsviçre uyruğu alan bir Türkün aynı zamanda Türkiye'de de ailesi bulunması nedeniyle İsviçre vatandaşlığının iptaline karar verdi.

Yayınlanma: 25.05.2010 - 12:45
Abone Ol google-news

Federal İdari Mahkeme'nin bugün aldığı karara göre, bir İsviçreli kadınla 26 yıl evli kalan ve Türkiye'de de ailesi ve çocukları bulunan Türk şahsın, İsviçre pasaportunu iadesi kararlaştırıldı. Türk kökenli şahsın İsviçre'deki evliliğinden bir de kızı bulunuyor.
Türkiye'deki ailesini görmek için yılda dört kez Türkiye'ye giden şahsın, 2003'te İsviçre vatandaşıyla evliliği sayesinde bu ülkenin uyruğunu da aldığı belirtildi.

Sözkonusu şahıs, üçüncü çocuğu yaptığı Türk eşiyle evlenebilmek için İsviçreli eşini boşadı. Boşanma işlemleri ve bu evlilikten olan kızlarının durumunun açıklığa kavuşturulması sırasında İsviçreli eş, ilk kez kocasının, Türkiye'de bir başkasıyla evli olduğunu öğrendi. Türk vatandaşının, Türkiye'deki ailesine maddi destek gönderdiği de belirtiliyor.

İsviçre Federal Göç Dairesi (ODM), 2008'de bu kişinin vatandaşlığının iptaline karar vermiş ve konu daha sonra mahkemeye taşınmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler