Evrim Alataş hayatını kaybetti

Uzun süredir kanser tedavisi gören 34 yaşındaki gazeteci, öykü yazarı Evrim Alataş, Diyarbakır'da öldü.

Yayınlanma: 12.04.2010 - 19:11
Abone Ol google-news

Evrim Alataş için Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti önünde yarın tören düzenlenecek. Alataş, daha sonra doğum yeri olan Malatya'nın Akçadağ ilçesi Gölpınar köyüne götürülerek burada toprağa verilecek.

1994 yılında gazeteciliğe başlayan Evrim Alataş, çeşitli gazetelerde muhabir ve editör olarak çalıştı. ''Mayoz Bölünme Hikayeleri'' adlı kitabı yayımlanan Alataş, Taraf Gazetesi'nde köşe yazarlığı da yapıyordu.

Alataş için Sümerpark resepsiyon salonunda taziye defteri açıldı, ailesine taziyeleri kabul etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, Alataş'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Alataş kimdir?

1976 yılında Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Gölpınar köyünde dünyaya gelen Alataş, 1994'te gazeteciliğe başladı. Sırasıyla Yeni Politika, Demokrasi, Özgür Bakış, Ülkede Özgür Gündem gazetelerinde çalıştı. Evrensel, Birgün, Özgür Politika ve Esmer dergisinde yazarlık yapan Alataş, son bir yıldır Taraf gazetesinde ''Kürtler Vadisi'' isimli köşesinde yazıyordu.

2003 yılında ''Mayoz Bölünme Hikayeleri'' adlı ilk kitabını çıkaran Alataş'ın ikinci kitabı 2009'da ''Her Dağın Gölgesi Deniz'e Düşer'' ismiyle İletişim Yayınları tarafından yayımlandı.
Evrim Alataş, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden ''Behlül Dal Jüri Özel Ödülü'' alan ''Min Dit'' filminin de öykü yazarlığını yapmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler