'Faili meçhul soruşturması Ağar'a uzansın'

Halkın Hukuk Bürosu, 1991-1997 yılları arasında işlenen cinayetlerin faillerinin bulunması, sorumlularının yargılanması için savcıya dilekçe verdi.

Yayınlanma: 24.09.2011 - 07:36
Abone Ol google-news

Özel yetkili Ankara Savcısı Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür’ün eski özel harekâtçı Ayhan Çarkın’ın itirafları üzerinden derinleştirdiği faili meçhuller soruşturması, 1990’lı yıllarda yakınları katledilen aileler için umut ışığı oldu.

İstanbul’daki faili meçhuller soruşturmasının da Ankara’da birleştirilmesinin ardından Halkın Hukuk Bürosu, aileler adına savcılığa 4 ayrı dilekçe vererek soruşturmanın derinleştirilmesini istedi. Avukatlar Selçuk Kozağaçlı, Taylan Tanay ve Evrim Deniz Karatana, savcıya verdikleri dilekçede, eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar’ın Susurluk davasında suç örgütü kurmak ve yönetmekten 5 yıl hapis cezasına çarptırıldığını anımsatılarak, “Tarafımızca da bilinen ve takip edilen bu dava kapsamı ile savcılığınız nezdinde aynı örgüt tarafından işlendiği iddiasıyla soruşturma yürütülen adam öldürme ve sair örgütlü suçlar yönünden, şüpheli Mehmet Kemal Ağar’ın da soruşturularak, açılacak kamu davasına dahil edilmesini dileriz” denildi.

Halkın Hukuk Bürosu, ayrıca 1991-1997 yılları arasında öldürülen 62 kişinin faillerinin bulunması için suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, Mehmet Ağar, Necdet Menzir, İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar’ın da arasında bulunduğu yaklaşık 200 Emniyet görevlisinin “Silahlı örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, öldürme, gasp, hırsızlık ve soruşturma sonucunda tespit edilecek diğer suçlarından” soruşturulması istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon