Farklılıklarımızın zenginliğimiz olacağı...

Siyasal erkin san’atı, özellikle mimarlığı yönlendirerek, yaşam biçimlerimize müdahale etmekten vazgeçeceğine inanmak istiyorum.

Yayınlanma: 29.10.2014 - 16:08
Abone Ol google-news

Bu yılın penceresinden geleceğe bakılınca, 2015 yılının da bu yıldan farklı olmayacağını söylemek, kehanet olmasa gerek. Ancak, bu görece karamsar gerçekçi bakış, Thomas Moore’un 16. yüzyıl başlarında söylediği “Hayal gücünü kaybeden toplumların geleceği olmaz” özdeyişini de hatırlayarak, ümitli olmamıza, en azından, hayal kurmamıza mani olmamalı.

Etik, kültürel, dilsel farklılıklar barındıran toplumumuzun aydınlanma devrimi ve kültürünü benimsemesini hayal edebiliriz. Bu kültürü ve Türk halkının bilgi düzeyini yükseltecek, dogmatik olmayan bir eğitim seferberliği başlatılabileceğini bile hayal edebiliriz. Aydınlanma kültürüne ve yüksek çağdaş bilgi birikimine sahip bir Türkiye’nin, bugünkü iç ve dış sorunlarını çok daha kolay aşacağına inanıyorum. Bu bilinç ve uzlaşma kültürü ile farklılıklarımızın sadece söylemde değil gerçekte de zenginliğimiz olacağını ve birlikte huzur içinde yaşayan bir toplum olacağımızı içtenlikle ümit ediyorum.

Böyle bir toplumda daha adil bir gelir dağılımı, refahın Türkiye coğrafyasına yayılması, büyük kentlerde yoğunlaşan nüfusun, çok sayıda yerel merkeze dağılarak tüm yurtta daha rahat yaşam koşullarının sağlanacağına inanıyorum. Siyasal erkin san’atı, özellikle mimarlığı yönlendirerek, yaşam biçimlerimize müdahale etmekten vazgeçeceğine inanmak istiyorum. Kültür ve sanatın, kendi alanlarında özgürce gelişmelerini, uluslararası çağdaş dünyada, saygın bir yer edinmelerine olanak verecek desteklerin sağlanacağını hayal ediyorum.

İleri, kapsayıcı demokrasi anlayışının, seçilmiş, atanmış tüm yöneticilerle birlikte halkımızın bilincine yerleşmesini düşlüyor, diliyorum. Bu anlayışla birlikte, iktidarın da muhalefetin de karşılarında kim olursa olsun, onlara empati duyarak, saygı ile yaklaşacaklarını, ümit ediyorum.
Mimar


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler