Fatih Portakal'dan Fahrettin Koca'ya: Bunun hesabı nasıl verilecek? Doğru mudur?

Almanya'nın geliştirdiği aşının gönüllü denemeleri İstanbul'da yapılacak. Gazeteci ve FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, ''Ya yan etkileri görülüp, istenmeyen sonuçlar yaşanırsa bunun hesabı nasıl verilecek? Fahrettin Koca, doğru mudur?'' diye sordu.

Yayınlanma: 23.08.2020 - 19:24
Fatih Portakal'dan Fahrettin Koca'ya: Bunun hesabı nasıl verilecek? Doğru mudur?
Abone Ol google-news

Covid-19 aşı çalışmalarından biri olan BioNTech ve Pfizer'ın ortak geliştirdiği Covid-19 aşısının, Faz 3 insan denemelerinin bir ayağı da Türkiye'de, İstanbul Tıp Fakültesi koordinasyonunda yürütülecek. İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, yaptığı açıklamada her şey yolunda giderse aşının Kasım ayı gibi piyasada olacağını vurgulayarak, çalışmanın bir paydaşı olarak Türkiye'nin aşıya erişimde bir sıkıntı yaşamayacağını söyledi.

GÖNÜLLÜ ÇAĞRISINA BAŞLANACAK

Tükek, ''İstanbul Tıp Fakültesi koordinasyonunda yürütülecek gönüllü denemeleri için etik kurul onayının çıkmak üzere olduğunu ve Sağlık Bakanlığı'ndan da onayların alınmasından sonra önümüzdeki günlerde gönüllü çağrısına başlanacağınu'' duyurdu.

''BİZ DENEK MİYİZ?''

Twitter üzerinden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, ''Biz denek miyiz?'' diye soran Fatih Portakal, şu ifadeleri kullandı:

''Biz denek miyiz? Deneğiz! Ya yan etkileri görülüp, istenmeyen sonuçlar yaşanırsa bunun hesabı nasıl verilecek?  Fahrettin Koca, doğru mudur?''


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler