Fazıl Say Antalya'da

10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, sanat yönetmenliğini yapan dünyaca ünlü piyanist besteci Fazıl Say ve arkadaşlarının vereceği konserle başlayacak.

Yayınlanma: 29.10.2009 - 09:19
Abone Ol google-news

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 4-21 Kasım tarihleri arasında, Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin alanında süreklilik sağlayan tek festivali olan Uluslararası Antalya Piyano Festivali, her yıl yerli ve yabancı dünyaca ünlü piyanistleri Antalyalı sanatseverlerle buluşturuyor. Festivale katılan piyanistler, verdikleri konserlerin yanı sıra düzenlenen workshoplarla da müzik eğitimi alan gençleri okullarında dinleyerek eğitimlerine katkıda bulunuyor.

10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 4 Kasım'da Fazıl Say ve Arkadaşları konseriyle başlıyor. Açılış konserlerinde Fazıl Say'a ünlü sanatçılar Genco Erkal, Cihat Aşkın, Burcu Karadağ, Çağ Erçağ, Tolga Salman, Güvenç Dağüstün, Berfin Aksu ve Sesim Bezdüz eşlik ediyor.

Festival kapsamında, Patricia Kopatchinskaja, Viktor Kapatchinsky, Emilia Kopatchinskaja, Mihaela Ursuleasa, Dmitry Mayboroda, Iraz Yıldız, Salihcan Gevrek, Cem Oslu, Gürer Aykal, Rengim Gökmen, Gülsin Onay, Muhiddin Dürrüoğlu, ANTDOB Orkestrası, Michel Camilo, Pavel Kaspar, Vladimir Spivakov, Olga Kern, Moskova Virtüözleri, Aziza Mustafa Zadeh, Ralf Cetto, Simon Zimbardo, Artem Markin, Alexander Gindin, Janis Vakarelis, David Lively, Cyprien Katsaris ve Miriam Mendez de konser verecek.

Cumhuriyet Coşkusu

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Cumhuriyet Bayramı'nı, Akdeniz Bölge Bando Komutanlığı ile vereceği ortak konserle kutlayacak. Şef Hakan Çetin yönetimindeki ANTDOB Orkestra ve Korosu, Akdeniz Bölge Bando Komutanlığı ile solist mezzo soprano Ebru Kaptan bu konserde sahne alacak.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde yarın gerçekleştirilecek Cumhuriyet Bayramı konserinde Hafif Süvari Uvertürü, Köçekçeler, Turgay Erdener tarafından orkestra düzenlemesi yapılmış halk türküleri ve Akdeniz Bölge Bando Komutanlığı tarafından seslendirilecek marşlar yer alıyor.

Oz Büyücüsü

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 31 Ekim'de Oz Büyücüsü adlı çocuk oyunuyla Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde küçük izleyicilerin karşısına çıkacak.
Oz Büyücüsü'nün müzikal uyarlamasını Aziz Kortel, rejisörlüğünü Nazlı İktu yaptı. Aslı Varlıer dekoru, Serdar Başbuğ kostümü tasarladı. Esra Taner koreografiyi, Mustafa Eski ışık tasarımını gerçekleştirdi.

Yaşadığı yerde çıkan hortum sonucu kendisini Oz'da bulan Doroty'nin eve dönüş hikayesini anlatan Oz Büyücüsü'nün başrollerinde Heyecan G. Ceylan, Sema Çavuşoğlu, Arzu Aydoğdumuş ile Medine Tuganova, Ferdi Uslu, Mahir Seyrek ve Özhan Gümüş var.
 

''Vatan Kurtaran Şaban"

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), İtalyan yazar Dario Fo tarafından kaleme alınan ''Ödenmeyecek Ödemiyoruz'' oyununu 30 ve 31 Ekim'de ABT sahnesinde sahneleyecek.

Dario Fo'nun 1974 yılında kaleme aldığı ''Ödenmeyecek Ödemiyoruz'' oyununda, İtalyan varoşlarında yaşanan işçi sınıfı mücadelesi, iki işçi ailesinin gözünden anlatılarak, kuvvetli bir sistem sorgulaması seyirciye komedi tarzında sunuluyor.

Yönetmenliğini Murat Demirbaş'ın yaptığı oyunda, Murat Ercanlı, İlhan Örenel, Hasibe Özgür, Safinaz Özgür, Talat Türkeli, Bülent Patoğlu ve Cenap Aydınoğlu rol alıyor.
ABT oyuncuları, 5 Kasım'da Haldun Taner klasiği ''Vatan Kurtaran Şaban'' isimli müzikli kabare ile sezonun ikinci oyununu sahneleyecek.

Tapu Kadastro Müdürlüğü'nden, Kültür Sanat Müsteşarlığı'na atanan Şaban'ın bu alanda yaptığı komik ve çarpık uygulamaların hicivli bir dille anlatıldığı müzikli kaberede oldukça kalabalık bir kadro görev yapıyor.

Yönetmenliğini Murat Demirbaş'ın yaptığı oyunda, Müfit Kayacan, Murat Ercanlı, Erdal Gürcan, Mete Orhanlı, Mehmet Özgür, İlhan Örenel, Seyfi Satmaz, Buçin Karakurt, Gizem Karasu, Cenap Aydınoğlu, Talat Türkeli, Sacide Taşaner, Ezgi Albayrak ve Bengü Bektaş rol alıyorlar.

Antalya Devlet Tiyatrosu

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT), ''Kadeş Gelini'' ile 30 ve 31 Ekim'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

Orhan Alkaya'nın yönettiği oyunun dekorunu Hakan Dündar, kostümünü Nalan Türkoğlu, ışığını Namık Gürsoy, müziğini İhsan Kılavuz hazırladı. Oyunda, Süheyla Güzel, Gözen Müftüoğlu, Sedat Mayadağ, Gökhan Tüzün, Selim Bayraktar, Sertel Uğur, Şenol Kaderoğlu, Özlem Şendinç, Çiğdem Bulut, Pınar Boyar, Mustafa Doğan Ayhan, Volkan Dinç, Mehmet Okan Kağnıcı, Figen Oral, Cebel, Gökhan Sevimli, Ali Aytuğ, Sonay Yener, Recep Uluçay, Gözde Demirbilek ve Ahmet Çakır rol alıyor.

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT) oyuncuları 4 Kasım'da ''Benim Doktor Oğlum'' adlı oyunu sahneleyecek.

Eli Saghi'nin yazdığı, Ali Meriç'in yönettiği oyunun dekorları ve kostüm tasarımı Buket Akkaya'ya ait. Erdoğan Aydemir, Senem Şahin, Orkun Yılmaz, Gözen Müftüoğlu, Pınar Boyar, Kader Gözpınar ve Şenol Kaderoğlu'nun rol aldığı eserde, fedakarlıklarla yetiştirdikleri ve okuttukları oğullarının tıp eğitimini tamamladıktan sonra dönüşünü bekleyen Asriel ve Vera'nın, oğulları ve sevgilisiyle yaşadığı komik olaylar anlatılıyor.

Sergi

Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen Engin Gözükara'nın kişisel resim sergisi, 1 Kasım'da sanatseverlerle buluşacak. Sergi, 10 Kasım'a kadar gezilebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler