Fazıl Say, Hamburg'daki konserler dizisine devam ediyor

Dünya çapında tanınan besteci ve piyanist Fazıl Say, Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenmekte olan ''Fazıl Say-Türk Geceleri'' adlı konserler dizisi kapsamında dün gece bir solo konser verdi.

Yayınlanma: 28.05.2010 - 08:14
Abone Ol google-news

Altona ilçesindeki Fabrik (Fabrika) adlı gösteri salonunda gece geç saatlere kadar süren konseri, Türk halk müziği ustası Arif Sağ'ın yanı sıra çok sayıda Türk ve Alman sanatsever dinledi.

Konserin ilk bölümünde Say, tanınmış besteci Ulvi Cemal Erkin'in ''Duyuşlar'' adlı bestesini, daha sonra da Modest Mussorgsky'nin ''Bir Sergiden Tablolar'' adlı eserini yorumladı.

Konserin ikinci bölümünde de Say, kendi bestesi olan ve halk ozanı Aşık Veysel'in ''Kara Toprak'' adlı şiirinden bestelediği eserini, ''Nazım Hikmet Oratoryosundan'' bir bölümü, kızı Kumru Say için bestelediği ''Kumru''yu, daha sonra da ''Sevenlere Dair'' ve ''Nasreddin Hoca Dansları''nı sanatseverlere sundu.

Say, konserin üçüncü ve son bölümünde ise Amerikalı besteci George Gershwin'in ''Rhapsody in Blue'' ve ''Summertime Fantasy'' adlı eserlerini yorumladı. Say'ın, ''Üsküdar'a Giderken'' adlı parçayı seslendirmesi de geceye ayrı bir renk kattı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler