Felaket karşıtı bir film

The Orphanage’ın (Yetimhane) yönetmeni Bayona, 2004'te Asya'yı vuran tsunami kurbanlarının öykülerini gerçekçi, etkileyici bir anlatımla vurguluyor.

Yayınlanma: 09.05.2013 - 15:36
Abone Ol google-news

The Orphanage’ın (Yetimhane) yönetmeni Bayona, 2004’te Asya’yı vuran tsunami kurbanlarının öykülerini gerçekçi, etkileyici bir anlatımla vurguluyor.

26 Aralık 2004’te büyük bir tsunaminin Güneydoğu Asya kıyısını vurup 300 bin insanın yaşamını yitirmesinden çok etkilenen sinemacı Juan Antonio Bayona, Maria Belon ve ailesinin gerçek öyküsünü anlatarak kazazedelere derin saygılarını sunuyor.

Maria Bennett, kocası Henry, oğulları Lucas, Simon, Thomas’la birlikte Noel tatilini geçirmek için Tayland’a gelirler. Tsunami patlayınca aile dev dalgalar tarafından sürüklenir. Maria’yla Lucas yaşam savaşımı verirlerken Henry, Simon ve Thomas’la birlikte Maria’yla Lucas’ı arar. İnsanların acı dolu deneyimlerini yansıtan Bayona dramını felaket karşıtı bir film olarak tanımlıyor.

Umut, yaşamda kalma savaşımı, sevgi, aile temalarını yetkinlikle irdeleyen filmin Özel Bölümler’inde yaratıcı ekiple söyleşiler, set görüntüleri, tsunami sahnelerinin maket çekimleri, fragmanlar yer alıyor.

The Impossible (Kıyamet Günü) Yönetmen: Juan Antonia Bayona Oyuncular: Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland, Samuel Joslin, Oaklee Pendergast, Géraldine Chaplin, Marta Etura / 2012, 114 dakika, Tiglon.

Format:
Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler