Feleknas Uca sınır dışı edildi

Gözaltına alınan Avrupa Parlamentosu'nun eski milletvekillerinden Feleknas Uca serbest bırakıldı. Uca'nın sınır dışı edildiği bildirildi.

Yayınlanma: 16.11.2012 - 08:33
Abone Ol google-news

Avrupa Parlamentosu'nda 1999 ile 2009 yılları arasında milletvekilliği yapan Feleknas Uca geçtiğimiz salı günü Almanya'dan Türkiye'ye gelmiş, Diyarbakır'a gitmek üzereyken Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

Yanında getirdiği 248 kutu B1 vitamin hapının bildirimi olmadığı için gözaltına alınan Feleknas Uca'nın ilaçlarla ilgili verdiği ifadesinde "Bu vitaminleri ölüm orucundaki mahkumlar için getirdim" dediği bildirilmişti.

Alman vatandaşı olan Feleknas Uca ile ilgili yapılan araştırmada Uca'nın arama kaydının olduğu da belirlenmişti. Uca, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülmüş buradaki sorgusunun ardından dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildiği öğrenildi. 21.00 sıralarında Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Uca savcılıkta verdiği ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Adliyede işlemleri tamamlanan Uca'nın daha sonra Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildiği buradan da sınır dışı edildiği bildirildi.

Neden B1 vitamini?

B1 vitamini; açlık grevi ve ölüm orucundaki kişilerde açlık nedeniyle görülen, beden işlevlerinde düzensizlik ve hafıza kaybı yaşamalarına neden olan Wernicke Korsakoff hastalığına önlem olarak kullanılıyor. Ancak, B1 vitamini Türkiye'de saf halde üretilmiyor ve bulunmuyor. Bunun için de yurt dışından getirilmek zorunda. B1 vitamini, 2000 yılında cezaevlerinde süren ölüm oruçları sırasında da yurt dışından temin edilmişti. Türkiye'de sadece B vitamini kompleksi halinde bulunan B1 vitamini, uzun süreli açlık grevlerinde bu yolla alındığında, diğer vitaminlerin vücutta birikmesi ileride sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bu nedenle uzmanlar saf B1 vitamini olmadığı durumlarda kompleks olarak alınabileceğini söylüyorlar ancak saf halde alınması gerektiğinin altını çiziyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler