Fener, Bükreş'i aydınlattı

Futbolda UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'ndaki 3. maçında Romanya'nın Steaua Bükreş takımını deplasmanda 1-0 yenen Fenerbahçe, grupta puanını 6'ya çıkardı. Grupta 3. maçta 2. galibiyetini alan sarı-lacivertliler, 6 puanla liderliğe yükselirken, gruptan çıkmak için de avantajlı duruma geldi.

Yayınlanma: 22.10.2009 - 16:41
Abone Ol google-news

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk maçta sahasında Hollanda'nın FC Twente Enschede takımına 2-1 yenilen Fenerbahçe, bu maçtan sonra yaptığı 2 deplasman maçını da kazandı.
Grupta deplasmanda Moldova'dan FC Sheriff Tiraspol'u 1-0 yenen sarı-lacivertliler, bu akşam da Steaua Bükreş'i deplasmanda aynı skorla yenerek, 2 galibiyetini de deplasmanda elde etti.
 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kazım, 5. golünü attı

Semih'in sakatlanmasıyla maça tek forvet olarak çıkan Kazım, bu sezon resmi maçlarda 5. golünü attı. Turkcell Süper Lig'de 3 gol atan Kazım, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre'de FC Sion'a attığı golden sonra bu akşam da Steaua Bükreş maçında fileleri havalandırarak, gol sayısını 5'e çıkardı.

 

Steua Bükreş'i yenen ilk Türk takımı oldu

Fenerbahçe, Steaua Bükreş'i yenen ilk Türk takımı oldu. Steaua Bükreş, daha önce Türk takımlarıyla yaptığı 7 maçta da yenilmemişti. Rakibiyle daha önce 1997-1998 sezonunda UEFA Kupası'da karşılaşan ve deplasmanda 0-0 berabere kalıp, sahasında 2-1 yenilen sarı-lacivertliler, Steaua Bükreş'i deplasmanda yenmeyi başardı.

Sahasında ve seyircisi önünde Fenerbahçe karşısında galibiyet için maça çıkan Steaua Bükreş, 9. dakikada Kapetanos ile kaleye attığı şutta gole ulaşamadı. Evsahibi ekip, ilk 15 dakikadan sonra Fenerbahçe atakları karşısında kalesinde zor anlar yaşadı, ancak kaleci Zapata yaptığı kurtarışlarla rakibe gol izni vermedi. Maçın 45. dakikasında Fenerbahçe kalesinde gole yaklaşan Kapetanos, erken davranamayınca araya giren Gökhan topu uzaklaştırdı.

9. dakikada Bilica'nın kaptırdığı topla sağdan hareketlenen Kapetanos'un ceza alanına girer girmez sağ çaprazdan yaptığı vuruşta, top auta gitti.

18. dakikada ceza alanı dışından Özer'in sert şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.

26. dakikada sağdan ceza alanına giren Kazım'nın sert şutunda, kaleci Zapata'nın çeldiği topu ceza alanı içinde kontrol eden Mehmet'in şutunda, kaleci bir kez daha meşin yuvarlağı çeldi. Sol çaprazda topu kontrol eden Dos Santos'un vuruşunda, top üstten auta çıktı.

30. dakikada Gökhan'ın kaptığı topu ceza alanı sağ çaprazında hareketlenen Mehmet'e gönderdi. Bu futbolcunun sert şutunda, kaleci Zapata meşin yuvarlağı kornere çeldi.

33. dakikada soldan ceza alanına giren Kazım'in sert şutunda, kaleci Zapata'nın yumrukladığı topu ceza alanında kontrol eden Dos Santos'un uygun durumda vuruşunda, top üstten auta çıktı.

45. dakikada Fenerbahçe kalesinde oluşan gol tehlikesinde ceza alanında Kapetanos'tan önce topa müdahale eden Gökhan, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı ve karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

58. dakikada Kazım Kazım rakip fileleri havalandırdı. 1-0

Karşılaşma Kazım Kazım'ın tek golüyle sona erdi. Fenerbahçe, Romanya'dan 3 puanla ayrılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon