Fenerbahçe Avrupa Ligi'ne veda etti

Uefa Avrupa ligi yarıfinal ikinci maçında Fenerbahçe, Portekiz'de Portekiz'in güçlü ekibi Benfica'ya konuk oldu. Fenerbahçe, güçlü rakibine 3-1 yenilerek Avrupa Ligi'ne veda etti.

Fenerbahçe Avrupa Ligi'ne veda etti
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 02.05.2013 - 16:19

Benfica 3-1 Fenerbahçe

Maç sonu

Goller: Dk 9 Gaita, DK22 Kuyt(Penaltı)Dk35 Cardozo DK60 Cardozo

Stat: Luz

Hakemler: Stephane Laurent Lannoy, Frederic Cano, Michael Annonier (Fransa)

Benfica: Artur, Luisao, Maxi Pereira, Garay, Andre Almeida, Gaitan, Matic, Perez, Oscar Cardozo, Lima, Salvio

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Yobo, Egemen, Selçuk, Salih, Ziegler, Caner, Kuyt, Baroni, Sow

MAÇIN FOTO GALERİSİ

Maçın önemli anları

5. dakikada Gaitan'ın pasıyla ceza sahası yayı içinde topla buluşan Oscar Cardozo'nun vuruşunda kaleci Volkan topu yatarak kontrol etti.

9. dakikada Portekiz temsilcisi 1-0 öne geçti. Sağ kanattan gelişen Benfica atağında Pereira'dan aldığı topla ceza alanı içine giren Lima, çizgiye indikten sonra topu yerden Gaitan'a çıkarttı. Bu oyuncunun vuruşunda top, direğe çarparak filelere gitti: 1-0.

22. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Benfica ceza sahası içinde Garay'ın topa elle müdahalesini gören maçın hakemi Lannoy, penaltı noktasını gösterdi. 23. dakikada penaltı atışını kullanan Kuyt, topu filelere göndererek skoru 1-1'e getirdi.

35. dakikada ev sahibi ekip 2-1 öne geçti. Bu dakikada kazanılan serbest vuruşu Benfica hızlı kullandı. Perez'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Cardozu'nun düzgün vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Volkan'ın solundan filelerle buluştu: 2-1.

40. dakikada Fenerbahçe atağında Ziegler'in pasında rakip ceza sahası içinde topla buluşan Caner meşin yuvarlağı bekletmeden Sow'a aktarmak istedi. Bu oyuncunun dokunamadığı meşin yuvarlağa Kuyt vurdu. Hollandalı oyuncunun vuruşunda top, yan ağlarda kaldı.

41. dakikada ani gelişen Benfica atağında Fenerbahçe ceza alanı önünde Cardozo'nun pasıyla topla buluşan Matic'in sert vuruşunda top, az farkla yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-1 Benfica'nın üstünlüğüyle tamamlandı.

57. dakikada Fenerbahçe ceza sahası içine yapılan ortada topu uzaklaştırmak isteyen Gökhan Gönül, Gaitan'ın müdahalesiyle sakatlandı. Başına aldığı darbe nedeniyle bir süre saha içinde tedavisi yapılan Gökhan Gönül, daha sonra sahayı sedye ile terk etti. Gökhan Gönül'ün yerine 61. dakikada Bekir oyuna dahil oldu.

66. dakikada Benfica farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanattan Salvio'nun kullandığı uzun taç atışı sonrasında ceza sahası içinde Egemen'den seken top, Luisao'ya geldi. Bu oyuncunun pasında topla buluşan Cardozo, sol ayağıyla yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek kendisinin ikinci, takımının üçüncü golüne imza attı: 3-1.

71. dakikada Fenerbahçe atağında ceza sahası dışında topla buluşan Kuyt'un vuruşunda top yandan auta çıktı.

80. dakikada sol çapraztan Stoch'un vuruşunda kaleci Artur topu güçlükle uzaklaştırdı.

87. dakikada gelişen Benfica atağında sol kanatta topla buluşan Cardozo, çizgiye inerek orta yaptı. Ceza sahası içinde Lima'nın üzerinden geçen meşin yuvarlağı Fenerbahçe savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

90 1. dakikada sol kanatta topla buluşan Stoch'un ceza sahası içine yaptığı ortada Egemen'in kafa vuruşunda top, kaleci Artur'da kaldı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Benfica sahadan 3-1 galip ayrılarak, finale yükseldi.

Maçtan Notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanşında Benfica karşısında sarı kart cezalısı Webo ve Mehmet Topal ile sakatlığı süren Meireles'in yerine Selçuk, Salih ve Caner'e ilk 11'de şans verdi.

Portekiz temsilcisinde ise sarı kart cezalısı Ola John takımda yer almazken, teknik direktör Jorge Jesus 5 farklı oyuncuyla karşılaşmaya çıktı.

Benfica'da, ilk maçta forma giyen Ola John, Jardel, Melgarejo, Aimar ve Andre Gomes bu karşılaşmada yerlerini Luisao, Lima, Gaitan, Almeida ve Perez'e bıraktı.
Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde Mert, Hasan Ali, Bekir, Stoch, Semih, Beykan ve Mehmet Topuz bulunurken, Benfica takımının yedek kulübesinde ise Lopes, Aimar, Martins, Rodrigo, Urreta, Malgerejo ve Jardel yer aldı.

Taraftarlardan büyük ilgi

Her iki takım için de büyük önem taşıyan karşılaşmaya taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.
Karşılaşmayı izlemek üzere Türkiye'den ve çeşitli Avrupa ülkelerinden Lizbon'a gelen sarı-lacivertli taraftarlar, kendilerine ayrılan 3 bin 500 kişilik bölümün tamamını doldurdu.
Konuk takım tribününde yer bulamayan çok sayıda Fenerbahçe taraftarı, karşılaşmayı Benfica taraftarının olduğu tribünden izledi.

Benfica taraftarları da bu karşılaşmada takımlarını yalnız bırakmadı. Kırmızı-beyazlı taraftarlar maç öncesi kale arkası tribününe "Road to Amsterdam 2 May 2013'' (Amsterdam Yolunda 2 Mayıs 2013) yazılı dev pankart açtı.

Fenerbahçe'de 4 futbolcu ceza sınırında

Fenerbahçe'de, Benfica maçı öncesinde 4 oyuncu kart cezası sınırında bulunuyor.
UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçlarından itibaren 2'şer sarı kartları olan kaleci Volkan Demirel, Egemen Korkmaz, Ziegler ve Cristian, bu karşılaşmada kart görmeleri durumunda, sarı-lacivertli ekip turu geçerse, finalde forma giyemeyecek.

Benfica'nın sembolü kartal tribünleri coşturdu

Bu arada Benfica'nın sembolü olan kartal, karşılaşmanın başlamasından kısa süre önce tribünden uçuruldu. Bir süre tribünlerin üzerinde dolaşarak taraftarları coşturan kartal, saha ortasına hazırlanan Benfica logolu platforma kondu. Kartal, daha sonra bakıcısı tarafından saha dışına çıkarıldı.
 

Galatasaray'ın rekorunu kıracak

UEFA Avrupa Ligi yarıfinal rövanş maçında Benfica ile karşılaşacak Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasarayın rekorunu kıracak. UEFA Finaline yürüyen Sarı - Lacivertliler, deplasmandaki Benfica mücadelesiyle birlikte bu sezon Avrupa arenasındaki 18inci maçına çıkacak. Fenerbahçe böylece, daha önce 17 maçla Galatasaraya ait olan Avrupada bir sezonda en fazla maç yapan Türk takımıolma unvanını ele geçirecek. Rekoru elinde bulunduran Galatasaray, UEFA Kupasını kazandığı 1999-2000 sezonunda 17 maç yapmıştı.

Kadorda 3 eksik

Fenerbahçede tarihi Benfica maçı öncesi 3 önemli eksik bulunuyor. Portekiz temsilcisiyle Kadıköyde yapılan ilk maçta gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen Mehmet Topal ve Webo, rövanşta forma giyemeyecek. Sakatlığı bulunan Meireles de maçta görev alamayacak. Volkan, Egemen, Ziegler ve Cristian, karşılaşmada forma giyip birer kart daha görmeleri durumunda, Sarı - Lacivertli ekip turu geçerse, finalde forma giyemeyecekler.

Kocaman başarı

Yarıfinal rövanşında Benfica ile karşılaşacak Fenerbahçe, teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde, UEFA Avrupa Ligindeki 13 maçta sadece 1 kez yenildi. Kocaman yönetiminde Avrupa arenasında 22nci maçına çıkacak Sarı - Lacivertliler, 21 karşılaşmada 9 kez kazandı, 8 beraberlik yaşadı, 4 kez yenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler