Fenerbahçe Bask’ta kazandı, umutlandı

Fenerbahçe Euroleague’de 7. galibiyetini aldı.

Yayınlanma: 10.01.2020 - 07:11
Fenerbahçe Bask’ta kazandı, umutlandı
Abone Ol google-news

THY Euroleague 18. hafta maçında Fenerbahçe Beko, Baskonia Vitoria'yı deplasmanda 65-79'luk skorla mağlup etti.

Maça Westermann'dan gelen 3 üçlük isabetle başlayan Fenerbahçe, Williams'tan da skor katkısı alınca ilk dakikalarda çift haneli üstünlük kurmayı başardı. Bitime 2 dakika kala 5-16 önde olan Sarı Kanarya, ilk çeyreği 11-20 önde kapattı.

İkinci çeyreğe Shengelia üzerinden gelen sayılarla başlayan Baskonia farkı kapatarak 5. dakika sonunda skoru 22-27'ye getirdi. Fenerbahçe ise De Colo ve Datome'nin üçlükleriyle kriz anlarından çıktı ve farkı tekrar çift hanelere çıkarmayı başardı. Sarı Lacivertliler devrede soyunma odasına 28-42 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe Fenerbahçe, De Colo'dan gelen sayılarla farkı koruyarak başladı. Baskonia Shengelia ve Stauskas'tan skor katkısı alarak maça tutunmaya çalışsa da, temsilcimizde Melih Mahmutoğlu'nun da hücumda devreye girmesiyle fark 20 sayı seviyesine çıktı. Fenerbahçe son çeyereğe 45-62 üstün girmeyi başardı.

Son çeyrekte Youssoupha Fall'u boyalı alanda Fenerbahçe uzunlarına karşı etkili kullanan Baskonia, Fall'un fizik avantajıyla bulduğu basketlerle Sarı Lacivertliler'i zorladı. Fenerbahçe'de ise Leo Westermann bu anlarda yeniden sahneye çıkan isim oldu. Fransız guard üst üste 3 üçlük isabeti bularak Fenerbahçe'nin maçı koparmasını sağladı. Sarı Lacivertliler mücadeleden 65-79 üstünlükle ayrıldı.

Fenerbahçe bu sonuçla 7. galibiyetini alırken, Baskonia 11. kez sahadan mağlup ayrılmış oldu.

Koç Obradovic maç sonrası oyuncularını kutladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler