Fenerbahçe-Galatasaray derbisini kim yönetecek?

Pazar günü Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisine hakem aranırken, Beşiktaş-Trabzonspor maçının hakemleri de MHK'yi zorlayacak. Meler ön planda, Çakır zor, sürpriz ise Ali Şansalan.

Yayınlanma: 17.02.2020 - 12:06
Abone Ol google-news

Türk futbolu, pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisine kilitlendi.

Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren 90 dakika öncesi iki ekip de sakat ve cezalı oyuncuları nedeniyle sıkıntı yaşarken, Merkez Hakem Kurulu (MHK), maça atayacak isimler üzerine seri toplantılar yapmaya başladı. İzmir'deki üyelerin hafta içinde İstanbul'a gelerek, hakem atama toplantısına katılması bekleniyor.

MHK Başkanı Zekeriya Alp'in, "Maç hakemi çağırır" görüşü, bu zor.lu derbiyi yönetecek ismin kim olacağı konusundan ziyade, "kimin atanamayacağı" konusunu netleştirmiş durumda. Öcelikle Galatasaray'ın Fırat Aydınus ve Ali Palabıyık'ı istemediği biliniyor. Hatta Aydınus'un uzun zamandır Galatasaray maçlarına atanmadığı da bir gerçek. Fenerbahçe ise "genç hakem"lere sıcak bakmakla beraber, Ümit Öztürk ismine soğuk. Son dönemlerde bariz hatalar yapan Halis Özkahya ile Hüseyin Göçek'in de bu maçlarda görev alması olası değil. Özellikle kural hatası tartışmasının göbeğindeki isim Hüseyin Göçek'in hiç şansı yok.

ÇAKIR ZORA GİRDİ, BELKİ MELER!

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi MHK'nin, "Maç hakemi çağırıyor" görüşüne uyacak sadece 2 isim kalıyor. Bunlardan ilki, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin "genç hakem" kriterine uyan Halil Umut Meler, favori. Meler'in olmaması halinde ise geçen hafta Trabzonspor-Sivasspor maçını yöneten Cüneyt Çakır ön plana çıkıyordu. Ancak Çakır'ın hem 19 Şubat'taki Şampiyolar Ligi'nde Tottenham-Leipzig maçına atanması, hem de ligin ilk yarısındaki Galatasaray-Fenerbahçe maçını yönetmesi bir başka sorun. Bu iki ismin yedeği ise Ali Şansalan.

Elbette Fenerbahçe-Galatasaray derbisi kadar MHK'yi bunaltan bir başka maç da Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşması.

MHK, hem Fenerbahçe-Galatasaray hem de bu maça isim atamak zorunda. Bu maçı Cüneyt çakır'ın üst üste aynı takımın maçına çıkmama (Trabzonspor) geleneği nedeniyle imkansız. Eğer  Çakır derbiye atanırsa Beşiktaş-Trabzonspor maçı Meler'e kalacak. MHK'nin diğer alternatif isimleri ise Ali Şansalan, Mete Kalkavan, Yaşar Kemal Uğurlu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler