Fenerbahçe Ülker seride öne geçti

Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi play-off final serisi ilk maçında Efes Pilsen'i deplasmanda 78-62 yenerek 1-0 öne geçti.

Yayınlanma: 20.05.2010 - 18:11
Abone Ol google-news

Karşılaşmaya hızlı hücumlardan kolay sayı bularak 8-2’lik seriyle başlayan Fenerbahçe Ülker, Tarence Kinsey’nin de skora katkı yapmasıyla birlikte farkı 12 sayıya kadar çıkarttı ve ilk çeyreği de 21-9 önde kapattı.

İkinci çeyreğe de hızlı giren Fenerbahçe Ülker oldu. Üst üste bulduğu basketlerle farkı 20 sayıya kadar çıkarttı. Efes Pilsen skor üretmekte zorlanmasa da konuk ekibi durdurmakta başarılı olamadı ve soyunma odasına 44-29 geride gitti.

İkinci yarıya daha etkili savunma yaparak başlayan Efes Pilsen, ilk 3 dakika içinde farkı 10 sayıya indirdi: 34-44. Ev sahibi takım farkı tek hanelere kadar indirmesine rağmen Mirsad Türkcan'ın basketleriyle kontrolü yeniden ele geçiren Fenerbahçe Ülker, rakibinin farkı daha fazla eritmesine izin vermedi ve üçüncü çeyreği de 44-60 önde kapattı.

Son çeyreğe önemli bir avantajla başlayan sarı lacivertli ekip, Ukic'in sayılarıyla kontrolü elinde tutmayı başardı ve salondan da 78-62 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti.

 

Maça ilgi büyük

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasında yapılan ilk maça basketbolseverlerin ilgisi büyük oldu.

Ligi lider bitiren ve saha avantajına sahip Efes Pilsen'e, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki maçta taraftarları büyük ilgi gösterirken, salon gişesinde ve girişte yoğunluk oldu.
Taraftarlar sıkı kontrollerin ardından salona alındığı için kapı önlerinde yığılmalar yaşandı. Yoğunluk nedeniyle bazı taraftarlar maç başladıktan sonra salona girebildi. Play-off final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Ülker'in taraftarları da takımlarını yalnız bırakmadı ve salona gelerek takımlarına, kendilerine ayrılan yerde desteklerini verdi.

Geçen sezon iki takım arasında yapılan play-off final serisinin olaylı geçmesinin ardından bu sezonki serinin ilk maçında geniş güvenlik önlemleri alındı. Girişten itibaren taraftarlar sıkı aramanın ardından salona alınırken, salon içinde de geniş güvenlik önlemleri uygulandı. Maçta pota arkası tribünleri boş bırakılarak, güvenlik elemanları buraya konuşlandırıldı.

Bu arada, maç öncesi, Zonguldak'ta meydana gelen grizu patlamasında vefat eden işçiler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Efes Pilsen'in dansçı kızlarının da meydana gelen bu olaydan dolayı maçta sahne almadığı öğrenildi.


Tanjevic'de maçta

Geçen aylarda ameliyat olan Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjevic de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı. Tedavisi süren Tanjevic, uzun bir aradan sonra takımının başında olmasa da tribünde yer alarak oyuncularına destek verdi.

Tanjevic, protokol tribünün yan tarafından Fenerbahçelilere ayrılan bölümde (A) Ulusal Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay ile birlikte karşılaşmayı izledi. Tecrübeli antrenörün kendisini toparladığı gözlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler