Fenerbahçe'de büyük travma

Fenerbahçe'nin perde arkasını yazdı. Fenerbahçe bugünlere nasıl geldi?

Yayınlanma: 11.12.2018 - 10:57
Abone Ol google-news


F.Bahçe tarihinin en büyük travması
18 yıl önceki otobüs cezası
şampiyonluk getirmişti

HİLMİ TÜRKAY

Fenerbahçe kötü bir mücadeleden sonra Akhisar’a 3-0 kaybediyor. Başkan Ali Koç maçtan sonra soyunma odasına inerek takıma Akhisar’dan İstanbul’a otobüsle döneceklerini söylüyor. Tarihi karar. Comolli, teknik heyet ve futbolculardan oluşan kafile yola koyuluyor. Moraller bozuk, otobüste hiç kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Şoför talimatla mola dahi vermiyor. Yolculuk tam 3 saat 55 dakika sürüyor. Takım Samandıra tesislerine geldiğinde (02.00) sayıları 40-50’yi bulan bir grup taraftar başta sportif direktör Comolli olmak üzere teknik heyet, futbolcular ve başkan Ali Koç’a tepki gösteriyor. Olayların patlak vereceği haftalar öncesinden sinyallerini vermişti. Phillip Cocu gitti, Comolli neden hala duruyor? Yaptığı transferler ortada. Çubuklu forma hiçbirine yakışmıyor. Bu işler lafla olmaz. İcraat önemli. Geleceğin takımı bu mu? Bugün güvendiğimiz gençler dahi diğerleri gibi tel tel dökülür oldular. Fenerbahçeli taraftarlar acı durumu gözyaşlarıyla izliyor. Taraftarı üzmeye kimsenin hakkı yok. Kombine alın dediniz aldılar, forma alın dediniz aldılar. Ne istedinizse yaptılar. Karşılığı böyle mi olmalıydı? Yarın hesap sormaya başlayacaklar. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç erken havlu attı. Alacağı olaganüstü kongre kararıyla yönetim içinde değişikliğe gideceğini söylüyor. Bu çare mi? Asıl sorun futbol takımı. Yapılacak iş, bir an önce teknik direktör için karar verilmeli, kadro dışı kalanlar affedilmeli. Hep söylerim, kulüp yöneticiliği çok zordur. Şirket yönetimi ile kulüp yönetimi birbirinden farklıdır. Fenerbahçe’de lastik peşpeşe yapılan hatalarla erken patlamıştır. Bu lastik nasıl ve kimler tarafından onarılacak bilemiyorum. Çünkü işin şakası kalmadı. Özgüven tamamen kayboldu. Fenerbahçe şu anda 3 Temmuz kumpasından sonra tarihinin en büyük travmasının tam göbeğinde bulunuyor.

18 yıl önce yine otobüs cezası
Başkan Ali Koç’un futbolculara vermiş olduğu otobüsle dönme cezası 18 yıl önce yine Fenerbahçe’de yaşanan bir otobüs vakasını hatırlattı. Bu cezanın başkahramanı Mustafa Denizli’ydi. Sarı-Lacivertliler 2000-2001 sezonunda ligin 3. haftasında Gençlerbirliği’ne 3-1 mağlup olmuştu. Maç sonrasında teknik direktör Mustafa Denizli, sinirli bir şekilde soyunma odasına gitmiş ancak bir şey söylemeden oradan çıkarak takım otobüsüne yönelmişti. Tüm futbolcular ve teknik ekibin otobüse binmesinin ardından tecrübeli teknik adam şoföre dönüp, “Havaalanına değil, direkt olarak İstanbul’a gidiyoruz” dedi. Fenerbahçe otobüsü Ankara’dan İstanbul’a doğru hareket etmiş, takım 4 saatlik yolculuğun ardından İstanbul’a ulaşmıştı. Denizli’nin bu hareketi, oyuncuların kötü performansına karşılık verilen bir ceza olarak gündeme gelmiş, Fenerbahçe 2000-2001 sezonunu 76 puanla şampiyon olarak tamamlamıştı. Şimdi böyle bir durum tabiki de söz konusu değil.

Giuliano gitti 10 numarasız kaldı
Fenerbahçe bu sezon 10 numara giyen futbolcunun bulunmaması ve bu mevki için transfer edilen Yassine Benzia’nın beklenen verimi verememesi sonucu 10 numarasız kaldı. Sarı-Lacivertli ekipte 10 numaralı formayı giyen Giuliano’nun Al Nassr’a transfer olmasının ardından bu formayı kimse giymezken, 10 numara için transfer edilen Yassine Benzia’nın da istenen performansı göstermemesi takımın gol yollarındaki sıkıntısı da ortaya çıkardı. Sezon başında Fransız ekibi Lille’den kiralanan Cezayirli futbolcu geride kalan 15 haftada 9 maçta forma giydi ve bu maçlarda sadece 1 asist yaptı. Gerek oyun içi gerekse oyun dışı davranışlarından dolayı taraftarın tepkisini çeken ve Galatasaray derbisinde 45. dakikada oyundan alınmasından dolayı sosyal medyada “Her zaman ben... Berbat bir karar. Futbolla alakalı hiçbir şey bilmiyorlar” mesajını paylaşan Benzia bir süre kadro dışı bırakılmıştı. Daha sonraki haftalarda oyunda pek varlık gösteremeyen 24 yaşındaki futbolcu, Giuliano’nun yerini dolduramadı.

İzin iptal edilmedi
Maçtan sonra otobüs cezası ile birlikte dün için futbolculara verilmesi düşünülen izin iptal edilmişti. Ancak yönetim bu kararından vazgeçti ve futbolculara “Dinlenin, kafanızı toparlayın, öyle gelin” denildi. Gece saatlerinde Samandıra Can Bartu Tesisleri’ne ulaşan kafilede, evleri uzak olan futbolcular tesislerde kaldı. Sarı-Lacivertlilerde perşembe günü oynanacak olan Spartak Trnava maçı hazırlıkları bugün başlayacak. Takım Slovakya’ya çarşamba günü hareket edecek.

Aziz Yıldırım: Konuşmayın
Fenerbahçe’de Ali Koç ile girdiği tarihi seçimi kaybeden ve kenara çekilen Aziz Yıldırım Sarı-Lacivertlilerde yaşanan çöküşün ardından flaş bir karar aldı. Hakkında ağır itham, hakaret ve suçlama olmadığı sürece konuşmayacağını söyleyen Yıldırım, Mahmut Uslu başta olmak üzere kendi döneminde görev yapan kurmaylarından herhangi bir açıklama yapmamalarını istedi. Eski yöneticilerden Selim Kosif’in Twitter hesabından attığı, “F.Bahçe’nin 19 bin 62 kongre üyesi. Fenerbahçe’yi yeniden yarattınız (!) Eserinizle gurur duyun” paylaşımını kısa sürede silmesi dikkat çekti.

Hollanda’da gündem F.Bahçe
Bu sezon bir türlü istediği sonuçları alamayan Fenerbahçe’nin Teleset Mobilya Akhisarspor deplasmanında aldığı mağlubiyet Hollanda basınında da geniş yankı buldu. De Telegraaf: Akhisar’a 3-0 yenilerek küme düşme hattına gerileyen Koeman acı içinde. Sportnieuws: Vov! Koeman, Fenerbahçe küme düşme hattında! Kazanması durumunda 13. sıraya çıkabilecek olan Fenerbahçe, Akhisar’a 3-0 yenildi ve 16. sıraya gerileyerek küme düşme hattına girdi. FC Update: Eski Feyenoordlu Manu, Koeman’lı Fenerbahçe’yi büyük kaygı ve acı içine sürükledi. Nu.nl: Defansın hatalarını acımasız bir şekilde cezalandıran Manu’lu Akhisar, Koeman’ı ligin 16. sırasına gönderdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler